Η βράβευση του Στέφανου Λεμονίδη για τη συνέντευξη Γκάετς, η αναφορά στην Κομοτηνή και οι αφιερώσεις

Ο Κομοτηναίος Στέφανος Λεμονίδης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρέλασαν δημοσιογραφικό βραβείο του ΠΣΑΤ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Λεμονίδης τιμήθηκε για τη συνέντευξη του με τον πρώην προπονητή της Ορεστιάδας και νυν πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Ζόραν Γκάετς, που έφερε τον τίτλο “Γιατί οι Σέρβοι κυριαρχούν παγκοσμίως στα ομαδικά αθλήματα”.

Ο Λεμονίδης παρέλαβε το βραβείο από τον επίτιμο αντιπρόεδρο του ΠΣΑΤ Κώστα Μυλωνά, που ήταν και προσωπικός του δάσκαλος ενώ στον σύντομο λόγο του, αφιέρωσε το βραβείο του σε τέσσερις ανθρώπους της δημοσιογραφίας. Συγκεκριμένα είπε:

«Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φαίδωνα Κωσταντουδάκη που ήταν δάσκαλος μου στην Απογευματινή, τον Κώστα Μυλωνά που από την πρώτη μέρα που ήρθα από την Κομοτηνή με αγκάλιασε σαν παιδί του και μου άνοιξε πολλούς δρόμους στη δημοσιογραφία.

Tον αείμνηστο Θεόδωρο Νικολαΐδη. Απ’ ότι ακούσατε υπάρχει πολύ ΦΩΣ μέσα στην αίθουσα. Οι περισσότεροι είτε ξεκίνησαν είτε δούλεψαν στο «ΦΩΣ». Την Μαρία Νικολαΐδου που μου έδωσε τη διεύθυνση του «fosonline.gr, η ιστορία συνεχίζεται.

Το «ΦΩΣ» υπάρχει και στο διαδίκτυο πιστό στις αρχές του Θεόδωρου Νικολαΐδη, του κορυφαίου για μένα δημοσιογράφου και στην αθλητική δημοσιογραφία αλλά και γενικά στην δημοσιογραφία.

Kαι όσον αφορά τη συνέντευξη, ο κύριος Γκάετς είπε κάτι απλό. Το θέμα μας ήταν γιατί οι Σέρβοι κυριαρχούν στον Παγκόσμιο αθλητισμό ιδιαίτερα στα ομαδικά αθλήματα. Γιατί οι καλύτεροι προπονητές τους δουλεύουν σε ηλικίες 14 χρονών».