«Έντονος προβληματισμός στον ΑΟΞ αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα θέμα προπονητή»

Μπορεί να υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εμφάνιση της Ξάνθης και την ήττα από τον ουραγό Πανιώνιο, ωστόσο η απόφαση που υπάρχει την δεδομένη στιγμή είναι αυτή της στήριξης του προπονητή Κίκο Ραμίρεθ παρά τα λάθη που και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι έγιναν.

«Είμαι υπεύθυνος για την ήττα καθώς δεν λειτουργήσαμε καλά στην διάρκεια του αγώνα.  Παίξαμε αργά, δεν δουλέψαμε σωστά ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Η άμυνα μας λειτούργησε εξαιρετικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά σήμερα έγιναν λάθη. Επιπλέον, δεν καταφέραμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω και στην επίθεση ώστε να φτάσουμε στην νίκη», είπε μεταξύ άλλων ο Ραμίρεθ στην συνέντευξη Τύπου.

Η Ξάνθη σκοράρει με μεγάλη δυσκολία (πέτυχε το πρώτο της γκολ μετά από τέσσερις αγώνες) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το γεγονός ότι δέχθηκε δύο τέρματα από την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος προκάλεσε μεγαλύτερη απογοήτευση στις τάξεις των φίλων αλλά και των ιθυνόντων της Ξάνθης. Η δικαιολογία των απουσιών μπορεί μόνο εν μέρει να γίνει δεκτή, την ώρα που ο προβληματισμός γίνεται πιο έντονος ωστόσο από ένα άλλο γεγονός. Αυτό της πλήρους ανανέωσης του ρόστερ.

Με δεδομένη την αλλαγή όλου σχεδόν του βασικού κορμού της ομάδας αλλά και του προπονητικού τιμ, θα περίμενε κανείς οι δύσκολες μέρες να είναι οι πρώτες και όσο περνά ο καιρός και δένει η ομάδα, να αποδίδει καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο. Στην περίπτωση της Ξάνθης είχαμε το αντίθετο. Ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά όσο περνά ο καιρός και θα περίμενε κανείς να υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση, να υπάρχουν αυτοματισμοί των παιχνίδι, να γνωρίζουν καλύτερα άπαντες πώς πατούν στο γήπεδο, η εικόνα του ΑΟΞ δείχνει να χειροτερεύει (ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες ίδιας ή χαμηλότερης δυναμικής) και την ίδια στιγμή να βελτιώνονται οι αντίπαλοί της.

«Η ομάδα χρειάζεται ψυχολογία και φρεσκάδα στην σκέψη της. Μπορεί σήμερα να είχαμε προβλήματα στην επίθεση αφού μας έλειπαν παίκτες αλλά και πάλι έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Σήμερα το παιχνίδι ήταν κομβικό, έπρεπε να είχαμε κερδίσει τους τρεις βαθμούς όμως θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», πρόσθεσε στην συνέντευξη Τύπου ο Κίκο Ραμίρεθ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι σημαντική για την ομάδα της Ξάνθης ώστε να μπορέσει να δουλέψει επάνω στα τρωτά της σημεία και να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Ο στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα η Ξάνθη να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ και κατά συνέπεια Ευρώπης. Ομως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι καθώς πλέον το βράδυ μπορεί να έχει πέσει στην 6η θέση ο ΑΟΞ και να είναι μόλις έναν πόντο μπροστά από τον Αρη και ενώ πλησιάζουν επικίνδυνα Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Βόλος.

Η ανησυχία ότι στο ίδιο σημείο βρισκόταν και πέρυσι τέτοια εποχή η Ξάνθη και στο τέλος πάλεψε για την παραμονή. Για αυτό και όλοι ελπίζουν η τρίτη διακοπή πρωταθλήματος να λειτουργήσει ευεργετικά. Μετά ακολουθούν ένα εκτός έδρας ματς στη Λαμία, ένα εντός με τον Ατρόμητο που έχει ίδιους στόχους με την Ξάνθη και ο πρώτος γύρος κλείνει με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πριν τα Χριστούγεννα ωστόσο η Ξάνθη να προλάβει να υποδεχθεί ΑΕΚ και Παναιτωλικό και να ταξιδέψει μέχρι την Τρίπολη, ενώ θα έχει διεξαχθεί και ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 4 Δεκεμβρίου, που πλέον έχει αποκτήσει και αυτός μεγάλη σημασία μετά την ήττα. Σε αυτό το σφιχτό μήνα από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 23 Δεκεμβρίου θα κριθεί για την Ξάνθη όλη η χρονιά.

«Το καλοκαίρι η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν, με νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Η Ξάνθη έχει πάντα έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και ο Κίκο Ραμίρεθ επιλέχθηκε για να συνεχίσουμε στον ίδιο τρόπο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δουλεύει όλη την ημέρα και βοηθούν και τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την ομάδα να βελτιωθεί κι άλλο και να γίνεται κάθε αγωνιστική και καλύτερη», δηλωνε ο Γιάννης Παπαδημητρίου προ δεκαημέρου.

Γεγονός είναι ότι η βελτίωση δεν έχει έρθει, πλέον στράβωσαν και τα αποτελέσματα αλλά υπάρχει τουλάχιστον το χρονικό περιθώριο να μην παρθούν αποφάσεις εν βρασμώ και να δοθεί το περιθώριο για μια νέα εκτιμηση της κατάστασης στην διακοπή των Χριστουγέννων, όταν και θα έχει σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει η αν η Ξάνθη πάει για Ευρώπη ή αν θα δώσει μάχη στα πλέι άουτ για την παραμονή…