LIVE από τα Πηγάδια για την Super League: ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός Πειραιώς

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στο μεγάλο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό. Ο Κώστας Καραγιάννης είναι στο Xanthi FC Arena και μεταδίδει…

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε μαζί την εξέλιξη στο παιχνίδι ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός για την 9η αγωνιστική της Super League.

Ωρα 18:45 Πρόκειται για ένα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και την τέταρτη της βαθμολογίας Ξάνθη, που έχει ξεκινήσει από νωρίς με τις γνωστές δηλώσεις, με τον Σάββα Θεοδωρίδη αρχικά και τον Κώστα Καραπαπά στην συνέχεια να αμφισβητούν ευθέως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης υποστηρίζοντας ότι έχει περάσει στην σφαίρα επιρροής του Ιβάν Σαββίδη και την Ξάνθη να απαντά στον πρώτο.

Ωρα 18:49 Ο Ολυμπιακός κέρδισε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι την ΑΕΚ για να μείνει στην κορυφή έχοντας μόνο μια απώλεια σε όλο το πρωτάθλημα, την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Ωρα 18:52 Μετά από την ισοπαλία αυτή μάλιστα έχει τέσσερις νίκες, όπου σε όλες πέτυχε από δύο γκολ. Είναι 18 αγώνες αήττητος με 17 νίκες και μια ισοπαλία. Έχει να χάσει από τις 10 Φεβρουαρίου, το 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ωρα 18:56 Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός είναι οκτώ αγώνες αήττητος από το παιχνίδι της Τούμπας. Μάλιστα, έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν, κάτι που έχει κάνει επίσης μόνο ο ΠΑΟΚ. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει στα τελευταία 31 συνολικά και τα 15 τελευταία εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα.

Ωρα 19:00 Η Ξάνθη είναι τέταρτη στη βαθμολογία, αν και έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια της από Άρη και ΟΦΗ. Μάλιστα έχασε και από τον Απόλλωνα Λάρισας στο Κύπελλο την Τρίτη, άρα μετρά τρεις σερί ήττες σε ένα δεκαήμερο σε επίσημα παιχνίδια. Είχε όμως πέντε νίκες και μια ήττα στα έξι πρώτα ματς για το πρωτάθλημα.

Ωρα 19:05  Η Ξάνθη δεν έχει ισοπαλία στα 14 τελευταία για το πρωτάθλημα, ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία. Η επόμενη ισοπαλία της, όταν βέβαια… αποφασίσει να την κάνει, θα είναι η 250η στην ιστορία της στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Ωρα 19:09 Πάντως πέρυσι το ματς Ξάνθης – Ολυμπιακού στα Πηγάδια αναδείχθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1 και τον Βούκοβιτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αφού άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη με αυτογκόλ στο 54′ και ισοφάρισε με κεφαλιά στο 76′.

Ωρα 19:14 Πέρα από το περσινό ματς, ισόπαλο είχε αναδειχθεί και το ακριβώς προηγούμενο στα Πηγάδια. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει και στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις του, δηλαδή στις επτά τελευταίες επισκέψεις του στην Ξάνθη έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ωρα 19:18 Γενικά, η παράδοση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή υπέρ του Ολυμπιακού, ειδικά τα χρόνια των πρωταθλημάτων του.

Ωρα 19:22 Λιγο παραπάνω από μισή ώρα πριν την έναρξη έχουν ξεκινήσει ζέσταμα οι δυο ομάδες, το γήπεδο γεμίζει ενώ υπάρχει πολλή κίνηση και έξω από τα Πηγάδια

Ωρα 19:25 Περιμένουμε τις συνθέσεις με τις οποίες θα ξεκινησουν οι δυο προπονητές

Ωρα 19:29 Σε πρώτη φάση έχουμε διαρροή της συνθεσης από Ολυμπιακό, γιατί το επίσημο χαρτί δεν το έχουμε στα χέρια μας. Ξεκινά με το δυνατότερο σχήμα του ο Μαρτίνς. Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί και Ελ Αραμπί.

Ωρα 19:32 Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με διάταξη 4-3-3 κόντρα στη Ξάνθη όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν έχει κάνει καμία αλλαγή ο Μαρτινς στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας.

Ωρα 19:35 Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς και Στάρτζεον η ενδεκάδα που επιλέγει για τον αγώνα απο πλευράς Ξάνθης ο Κικο Ραμίρεθ

Ωρα 19:38 Στον πάγκο για τους γηπεδούχους βρίσκονται οι Σάο Μπέντο, Τεσέιρα, Ντίρεσταμ, Καμαρά, Φοσέ, Ντε Λούκας και Ρενέλα.

Ωρα 19:42 Φέτος η Ξάνθη έχει την χειρότερη επίθεση από τις ομάδες που είναι στις εννέα πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχει εντυπωσιακή διαφορά από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει πετύχει μόλις δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και οκτώ στο δεύτερο.

Ωρα 19:45 Τα μοναδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν στις νίκες της έδρας της με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο. Ωστόσο και στα τρία φετινά εντός έδρας παιχνίδια της η Ξάνθη έχει δεχτεί από ένα γκολ. Την τελευταία φορά σημαδεύτηκε με ήττα από τον Άρη.

Ωρα 19:48 Πάνω από 2.000 κόσμος αυτή τη στιγμή στα Πηγάδια, ακούγονται αυτοί του Ολυμπιακού αλλά και οι Ξανθιώτες που συνεχίζουν να προσέρχονται είναι αρκετοί.

Ωρα 19:51 Αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια οι ομάδες για την επίσημη είσοδο με τους διαιτητές.

Ωρα 19:54 Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Νικολακάκη (Ηρακλείου) και Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και 4ο τον Βρέσκα (Πιερίας). Διαιτητής VAR έχει οριστεί Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και βοηθός του ο Πάτρας (Μακεδονίας).

Ωρα 19:57 Σήμερα διεξάγεται άλλο ένα ματς, αυτό της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Αρη. Οι δυο ομάδες είναι στο 0-0 μετά από τα πρώτα 25 λεπτά αγώνα.

Ωρα 20:00 Επισημη είσοδος των δυο ομάδων αλλα μικρη καθυστερηση στην εναρξη εξαιτίας εισβολής οπαδού στον αγωνιστικό χώρο του γνωστού Τάκη Τσουκαλα.

1′ Εναρξη του αγωνα με πεντε λεπτά καθυστερηση

2′ Σουτ στο παιχνίδι από τον Σουντανί μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Αμπαντ

7′ Καλή εκτέλεση από τον Γκιγιέρμε με τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία της Ξάνθης

10′ Ο Ολυμπιακος ελέγχει πλήρως τον αγώνα με την Ξάνθη να τον περιμένει.

17′ Ο Σταρτζεον βγαινει μπροστά αλλά κόβεται από τους αμυντικούς που ανησυχούν για πρωτη φορά

19′ Η Ξάνθη βγαινει σε αντεπίθεση με τον Ντουριτσκοβιτς αλλα ο Ντε Αμοριμ που ακολουθεί και αυτός την φαση πέφετι στπ εδαφος αλλα ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δείχνει συνεχεια στον αγώνα.

20′ Ξεθάρεψε η Ξάνθη

28′ Καλή προσπάθεια του Τσιμίκα και σουτ αλλα η μπάλα μόλις άουτ. Μετά από ώρα απειλεί ο Ολυμπιακός.

37′ Κόρνερ ο Ποντένσε, διώχνει προσωρινά με το κεφάλι ο Λισγάρας, με το μονοκόμματο σουτ του Μπουχαλάκη, να καταλήγει στην αγκαλιά του Άμπαντ.

39′ Ο Ποντένσε δίνει έξυπνα για τον Σουντανί, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης ο Άμπαντ μαζεύει την μπάλα.

40′ Ατομική ενέργεια Ποντένσε, σουτ από τα αριστερά πάνω από την εστία της Ξάνθης.

45′ Ημίχρονο. Κρατάει η Ξάνθη που ισορρόπησε τον αγώνα μετά το εικοσάλεπτο. Πρώτο ημίχρονο ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

46′ Έναρξη β’ ημιχρόνου, χωρίς αλλαγές Ξάνθη και Ολυμπιακός.

50′ Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός όπως και στο πρωτο μέρος

53′ Ωραία πάσα του Ποντένσε για τον Ελ Αραμπί που τσίμπησε τη μπάλα, αλλά ο Αμπάντ διάβασε τη φάση, βγήκε και με το σώμα του έκλεισε τον Μαροκινό επιθετικό και εδιωξε σε κόρνερ.

55′ Προσπαθεί να απειλήσει 2 περιπτωσεις με τον Ντε Αμορίμ η Ξάνθη αλλα κόπηκε από τους αμυντικούς.

57′ Καλή αντεπίθεση με τον Σταρτζεον για τον ΑΟΞ που κεδίζει κόρνερ

60′ Στην θέση του Ντουριτσκοβιτς ο Φοσερ

62′ Σουτ του Σταρτζεον από καλή θεση διώχνει ο Αβρααμ με ωραια προβολή.

65′ Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Γκερέρο στη θέση του Σουντανί και ο Μασούρας αντί Καμαρά.

68′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Μέσα ο Τεσέϊρα, έξω ο Μουλέν.

69′ Κίτρινη στον Μασούρα.

71′ Κίτρινη στον Παπαδόπουλο.

75′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όταν σε σέντρα του Ελαμπντελαουί, ο Γκερέρο την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι δεν μπορεσενα νικησει τον Αμπαντ.

80′ Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Ντίρεσταμ αντί του Σόσα.

83′ Ολοκληρώνει τις αλλαγές του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βαλμπουενά μέσα αντί του Ποντένσε.

85′ Κιτρινη στον Τσιμικα ς πουεκοψε αντικανονικα τον Εντουαρντο που ΄λεμοαινε επικίνδυνα στην περιοχη του Ολυμπιακου.

86′ Καλοεκτελεσμενο φαουλ του Εντουαρντο μολις αουτ η μπαλα με το γήπεδο να ξεγελιεται και να πανηγυρίζει για γκολ.

90′ Πεντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+1′ Κίτρινη στον Αμπαντ για καθυστερήσεις

90+5′ Λήξη αγώνα. Αξια η Ξάνθη πήρε ενα σπουδαιο βαθμο επιστρεφοντας στα σπουδαια αποτελέσματα. Τελικό αποτελεσμα ΑΟ Ξάνθης- Ολυμπιακος 0-0