Το ολυμπιακό κλειστό του Ελληνικού μεταφέρεται όπως είναι στα Ιωάννινα ενώ οι υπεύθυνοι στην Θράκη… πετάνε αετό

Οριστική είναι η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αυτό, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέκυψε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Development S.A. κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το πρώην αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε ο Καχριμάνης, το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ Κλειστού Γυμναστηρίου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός, αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια.

«Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα» κατέληξε ο Περιφερειάρχης. Υπενθυμίζεται ότι στο κλειστό του Ελληνικού φιλοξενήθηκαν οι αγώνες μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αρκετοί τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Όσο για την Θράκη που επίσης υποτίθεται ότι διεκδικεί νέα Κλειστά Γυμναστήρια με αποκορύφωμα φυσικά αυτό της Αλεξανδρούπολης; Μάλλον οι δικοί μας πολιτικοί άρχοντες πετάνε… αετό και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία…