Κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο για την εξόρυξη χρυσού ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης

Επιβεβαιώθηκε με την αποστολή των επίσημων προσκλήσεων, το δημοσίευμα του Evros-news.gr, για την παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα είναι μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής για το θέμα τοτυ χρυσού και την εναντίωση της τοπικής κοινωνίας κατά των χρυσορυχείων.

Αποστολή αντιπροσωπείας από Αυτοδιοικητικούς, μέλη της Διανομαρχιακής Ροδόπης Έβρου και κοινωνικά κινήματα της Θράκης ενάντια στα χρυσορυχεία θα βρεθεί από τις 19 έως τις 21 Nοεμβρίου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη.

Οι αυτοδικοικητικοί της Θράκης θα ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές για τις περιβαλλοντικές τις οικονομικές αλλά και τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, ενώ θα μεταφέρουν και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Όπως επισημάναμε, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, αφού η περιοχή του Περάματος είναι μια από αυτές που θέλουν να κάνουν εξόρυξη οι χρυσοθήρες.

Πηγή: https://www.evros-news.gr