Αποκαλύψεις Γκαγκάτση για Λουτσέσκου, Μελιόπουλο και ακαδημίες

Άκρως σημαντικά θέματα έθιξε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δικεφάλου κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις των μικρομετόχων, στάθηκε στις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως στην αποχώρηση Λουτσέσκου και στον ερχομό του Αμπέλ Φερέιρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ΠΑΟΚ και ειδικά ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αστραπιαία και μέσα σε τρεις ημέρες καταβάλλοντας 2.5 εκατ. ευρώ, κοινώς περισσότερα χρήματα από το buy out του Λουτσέσκου, έκλεισε το θέμα του προπονητή με συνοπτικές διαδικασίες.

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τέσσερα τρόπαια. Από εκεί και πέρα, είναι παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε νέο προπονητή και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Δεν το περιμέναμε αυτό που έγινε. Η ΠΑΕ και ο κ.Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και αγοράσαμε νέο προπονητή πιο ακριβό από τη ρήτρα του Λουτσέσκου. Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε δύο εκατομμύρια και εμείς πληρώσαμε 2.5 στη Μπράγκα…».

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του, αποκάλυψε πως ο Ρουμάνος τεχνικός είχε το υψηλότερο συμβόλαιο στην Ελλάδα: «Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ρόστερ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ απέτυχε στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο έχει αντίκτυπο και στο Financial Fair Play, αν και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως οι «ασπρόμαυροι» ελέγχουν το θέμα απόλυτα. «Ο ΠΑΟΚ κρατάει ένα αήττητο σερί 43 αγώνων, το δεύτερο πιο μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο…», είπε μεταξύ άλλων ο Γκαγκάτσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στάθηκε και στο θέμα του Δημήτρη Μελιόπουλου, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ευπρόσδεκτος αν και εφόσον θελήσει να επιστρέψει: «Νομίζω ότι ο Μελιόπουλος με τις τοποθετήσεις και τις συνεντεύξεις του δεν δίνει ευθύνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι είπε πως σκεφτόταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο έναν χρόνο πριν. Το συμβόλαιο του είναι σε ισχύ, αν θέλει να επιστρέψει είναι ευπρόσδεκτος, αν και δεν δείχνει τέτοια διάθεση…»

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δέχθηκε και ερώτηση για τον υπεύθυνο ακαδημιών, αναφέροντας πως δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αλλαγές δεδομένου πως ο Δικέφαλος διαθέτει τις πιο πετυχημένες ακαδημίες στην Ελλάδα και από τις πιο πετυχημένες στην Ευρώπη.