League Cup: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου στα τελικά. Ο απολογισμός των Θρακιωτών

Ολοκληρώθηκαν εχθές αργά το βράδυ οι αγώνες της τρίτης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης του League Cup “Νίκος Σαμαράς”, όπου έκρινε τα 4 εισιτήρια για τα τελικά του θεσμού.

Στον πρώτο αγώνα Φοίνικας Σύρου και Ολυμπιακός αγωνίστηκαν για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά το τέλος του αγώνα άφησε χαμόγελα σε όλους καθώς οι Συριανοί προκρίθηκαν στα τελικά σαν καλύτεροι δεύτεροι των τριών ομίλων ενώ οι ερυθρόλευκοι σαν πρώτη. Στα του αγώνα οι πρωταθλητές ήταν ανώτεροι και κέρδισαν με 3-0 (25-15, 25-17, 25-19), ενώ αγωνίστηκαν οι Θρακιώτες Ανδρεάδης  3 (2/2επ., 1 άσσος) και Κουμεντάκης 3 (2/4επ., 1 άσσος, 100%υπ., 35%αρ.) αλλά και ο πρώην του Εθνικού Ριζόπουλος για την υποδοχή  (67%υπ., 33%αρ.). Στην αντιπέρα όχθη αγωνίστηκαν, ο Νίκος Χριστόφας με πέρασμα από ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής αλλά και ο πρώην του ΑΟ Ορεστιάδας, Βασίλης Καρασαββίδης.

Ο αγώνας για τον Βόρειο Όμιλο που διεξήχθη στους Αμπελόκηπους, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ του Εβρίτη προπονητή Δεληκωστίδη και την Ελπίδα Αμπελοκήπων ήταν τυπική διαδικασία καθώς οι “ασπρόμαυροι” ήταν σαφώς ανώτεροι από τους”πράσινους” με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλές αλλαγές και να δοκιμάζουν πράγματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 0-3 (21-25, 14-25, 19-25) με κορυφαίο τον Άλμπο με 16 πόντους 16 (14/24επ., 2 μπλοκ) ενώ αγωνίστηκε και ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του Δικεφάλου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Στον τελευταίο αγώνα Κηφισιά και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το τελευταίο εισιτήριο στα τελικά. Το τριφύλλι ήταν ανώτερο και κατάφερε να κερδίσει με 0-3 (18-25, 22-25, 21-25) έχοντας ως καλύτερο παίχτη του ο Στάροβιτς με κανέναν παίχτη της ομάδας του Ανδρεόπουλου να μην υστερεί. Για τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε ο Μούχλιας σημειώνοντας 1 πόντο με (1/1 επ.).