Σενάριο με ΓΕΑ στην Α1 αν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν πάρει την άδεια της ΕΕΑ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέθεσε κανονικά φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά δεν πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση, όπως άλλωστε και τα οκτώ από τα 11 ΤΑΑ του πρωταθλήματος της Volley League.

Η Επιτροπή έχει αποδεχθεί να διευκολύνει την κατάσταση περιμένοντας να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες με τους αθλητές και τα χρωστούμενα του περασμένου έτους και των προηγουμένων ετών που έχουν τελεσιδικήσει. Ωστόσο από εκεί που ξέραμε μέχρι πριν λίγες ώρες για ένα χρέος περίπου 14.000 ευρώ στον Στίγγα, από το ρεπορτάζ του Παντελή Λώλη στο novasports προκύπτει ότι ο Εθνικός αναζητά τις επόμενες μέρες 27.000 ευρώ για να εξοφλήσει ή κατά βάση να διακανονίσει τις υπόλοιπες οφειλές του, καθώς τα χρέη ξεπετάγονται σαν την λερναία ύδρα.

Εφόσον πάρει ο Εθνικος άδεια, θα αναζητήσει μετά και το χτίσιμο του ρόστερ, έχοντας ως βάση τους Γρηγόρη Κοντοστάθη και Κώστα Δαλακούρα που είναι ντόπιοι παίκτες και έχουν βρεθεί χωρίς ομάδα αλλά προπονούνται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Ανδραβίζου, ενδεχομένως και κάποιους από τους παίκτες του Ηρακλή που φαίνεται ότι μένουν στον δρόμο, αν και η διαρροή της ΕΣΑΠ αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες να παρακαμφθούν για ακόμα μια φορά οι νόμοι και να συμμετάσχει τελικά ο Ηρακλής παρά την αντίθετη δήλωση της διοίκησής του και την μη κατάθεση φακέλου στην ΕΕΑ.

Στο απευκταίο για τον Εθνικό σενάριο ωστόσο και ενώ ήδη έχει αρχίσει να συζητείται έντονα η ενεργοποίηση της wild card με τις καταρχην πιέσεις να ασκούνται προς τον Φίλιππο Βέροιας για άνοδο στη Volley League, ήδη ακούγεται έντονα (γράφτηκε και στο liberovolley) ότι η ΓΕΑ δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει θέση στην Α1 ώστε να μην μείνει ο Έβρος χωρίς ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Ουσιαστικά θα πρόκειται για μια συνέχεια του Εθνικού χωρίς ωστόσο τα χρέη της ομάδας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύεται αρκετός βολεϊκός κόσμος της Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένων διοικητικών στελεχών, προπονητών και παικτών του περσινού Εθνικού.

Η ΓΕΑ αποτελεί ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε από τον Μιχάλη Παρασκευόπουλο και για πολλά χρόνια θεωρούνταν το αδελφό σωματείο που χρησιμοποιούνταν για να «ψηθούν» οι παίκτες και να προωθηθούν στη συνέχεια στη μεγάλη ομάδα του Εθνικού. Δεν αποκλείεται λοιπον να διεκδικήσει με αξιώσεις την θέση του, αν ο Εθνικός δεν τα καταφέρει. Ωστόσο εξ αρχής οφείλει να τονιστεί ότι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού ακόμα και αν δεν πάρει άδεια ο Εθνικός, υπάρχει ενδεχόμενο η ΕΣΑΠ να μην δώσει την wild card στον Έβρο αλλά σε άλλη περιοχή (υπενθυμίζεται ότι πέραν του Φίλιππου Βέροιας διαρκώς ζητάει την άνοδο και ο Εθνικός Κοζάνης).

Θεωρητικά ΓΕΑ και Εθνικός έχουν κληρωθεί να κοντραριστούν για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΘΡ, στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Θεωρητικά πάντα, θα μπορούσαν με αυτά τα δεδομένα να κοντραριστουν και στη Volley League, καθώς πλέον στην ΓΕΑ δηλώνουν πρόθυμοι να διεκδικήσουν wild card ακόμα και αν ο Εθνικός πάρει άδεια, διεκδικώντας την θέση του αποχωρήσαντος Ηρακλή.

Βέβαια η Λίγκα επισήμως λέει ότι και με τον Ηρακλή γίνεται προσπάθεια να παραμείνει και αφήνει να εννοηθει ότι μόνον η ΑΕΚ δεν θα ειναι τελικά στο πρωτάθλημα, όμως οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα πράγματα παραμένουν δύσκολα και με τον Ηρακλή και με τον Παμβοχαϊκό και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Θεωρητικά έπρεπε να είχε διεξαχθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος στην Κρήτη, αλλά όταν δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που θα συμμετέχουν, αυτό είναι πολυτέλεια. Και δεν αποκλείεται να αργήσει πολύ ακόμα, με την ελπίδα να βρεθούν οι πολυπόθητες last minute λύσεις ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού…