Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με δωρεά του ομίλου Κοπελούζου

Τα εγκαίνια στην ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με δωρεά του ομίλου Κοπελούζου, πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στο χώρο της Μονάδας.

Παρουσία του CEO του επιχειρηματικού ομίλου Χρήστου Κοπελούζου, του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Χρληστου Δερμεντζόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, του Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, του Διοικητή του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη, της Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Έβρου και του Διευθυντή της Νεφρολογικής Μονάδας κ.Θώδη, ο  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος πραγματοποίησε τον αγιασμό.

Στις ομιλίες τους όλοι, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.Άνθιμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Αδαμίδη, τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής κ.Θώδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών, ευχαρίστησαν τον όμιλο Κοπελούζου για την συγκεκριμένη δωρεά και την έμπρακτη στήριξη της περιοχής.

Από την πλευρά του ο  Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Κοπελούζος, η εταιρεία του οποίου Gastrade υλοποιεί το τεράστιο project με τον σταθμό υγροποιγημένου φυσικού αερίου LNG στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,  δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή και την ζεστασιά με την οποία τον υποδέχθηκαν και τον αντιμετωπίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τόνισε πως ο όμιλος Κοπελούζου θέλησε να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με την συγκεκριμένη δωρεά, ώστε ο χώρος για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους αλλά και τους συνοδούς να κάνει καλύτερη και να διευκολύνει την παραμονή τους εκεί.  Επίσης συμπλήρωσε ότι ως όμιλος επιχειρήσεων θα βρίσκονται πάντα δίπλα στην Αλεξανδρούπολη και την περιοχή.

Ο ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος ανέλαβε να ανακαινίσει τη Νεφρολογική Κλινική, ώστε να προσφέρει καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς. Πλέον, οι νεφροπαθείς του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους με την άνεση και την ποιότητα υπηρεσιών που αρμόζει σε ένα σύγχρονο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δωρεά που συμπληρώνει ιδανικά αντίστοιχες πρωτοβουλίες του πρόσφατου παρελθόντος. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της ανακαινισμένης Νοσηλευτικής Μονάδας Αιματολογικής και Νεφρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΑ, μία δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, ενώ είχε προηγηθεί δωρεά Έλληνα του Εξωτερικού για την ολική ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Πηγή: https://www.evros-news.gr