Στην Σαμοθράκη αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσκεψη και στη Σαμοθράκη με την ευκαιρία της παρουσίας του στον Έβρο για την παρακολούθηση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “ΤΑΜΣ Παρμενίων”, αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ως γνωστόν θα παρακολουθήσω το βράδυ της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου προς ξημερώματα Παρασκευής την τελική φάση της εμφατικής αυτής άσκησης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της πόλης και το πρωί θα μεταβεί στην Σαμοθράκη. Εκεί μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσει πάνω από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, φάσεις της άσκησης που θα εξελιχθεί στον θαλάσσιο χώρο.

Αν θα έχει συναντήσεις και ποιους κατά την παραμονή του στο νησί, όπου θα συνοδεύεται φυσικά, όπως και στην Αλεξανδρούπολη, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Άλλωστε και οι θερμικοί παράγοντες στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη είναι πολύ φειδωλοί στις πληροφορίες που διαρρέουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Σίγουρα πάντως η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ακριτική μας περιοχή, όταν μάλιστα αυτή πραγματοποιείται σε μία εποχή που η Τουρκία καλλιεργεί συνέχεια την ένταση με τις συνεχείς δηλώσεις του Προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν και άλλων πολιτικών της, ενώ υπάρχει σε έξαρση και το τεράστιο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σίγουρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία. Φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του και οι τοποθετήσεις του και στα δύο αυτά κορυφαία ζητήματα για τη χώρα μας, που μας αφορούν ιδιαίτερα εδώ στον Έβρο.

Πηγή: https://www.evros-news.gr