ΕΠΣ Ξάνθης: Δίκαιη νίκη της Θαλασσιάς στο ντέρμπι με την Ασπίδα

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς υποδέχθηκε στην έδρα της το απόγευμα του Σαββάτου την Ασπίδα Ξάνθης και κατάφερε έστω και με μικρή διαφορά να φτάσει στη νίκη και το πολυπόθητο τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες και το πρώτο μέρος τους ανήκε κυριολεκτικά, αφού πέρα από τις απειλές προς την εστία του Αθανασίου, πέρασαν και στις πράξεις, παραβιάζοντάς την.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα της Ξάνθη Sport, η Αναγέννηση (φώτο αρχείου) ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στο 3΄με το σουτ του Δασκαλάκη που απέκρουσε ο Αθανασίου. Η Ασπίδα απάντησε πρόσκαιρα με το σουτ του Σοφτά που μπλόκαρε ο Ρούσσος για να αναλάβει στη συνέχεια ο Κοτόπουλος.

Στο 20′ η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε για λίγο άουτ, στο 25′ το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρε της Ασπίδας, κάτι που δε μπόρεσε να κάνει όμως και δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Πάρης Κοτόπουλος με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Ο Κοτόπουλος είχε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του, στο 31′ και στο 35′, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία από τις περιπτώσεις, αφού στη δεύτερη χαρακτηριστικά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της Ασπίδας.

Στο δεύτερο μέρος η Ασπίδα μπήκε κάπως πιο αποφασισμένη, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να βρει κενούς διαδρόμους για να πατήσει την περιοχή της πολύ σωστά τακτικά στημένης ομάδας του Τάσου Κελλίδη κι έτσι το 1-0 διατηρήθηκε και έδωσε στους γηπεδούχους το δεύτερο φετινό τρίποντο, μετά τη νίκη επί του Πετεινού

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Ρούσσος, Βασιλειάδης, Κελλίδης, Σαρηγιαννίδης, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ. (70′ Πεντεζίδης), Σταύρου (65′ Κουτσομιχάλης), Κοτόπουλος (75′ Κοτζάκελης), Καζάκης, Δασκαλάκης (65′ Γκιουνγκιόρ).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Αθανασίου, Μπαρσεγιαννίδης (46′ Μαλαδένης), Ευθυμιάδης, Νικολούδης (80′ Σαββόγλου), Παπάζογλου, Μωυσίδης, Χατζηπαρασκευάς, Σοφτά (46′ Ζώτος), Ευθυμιάδης, Σαββόγλου, Δομπάζης (73′ Τζιρίδης).