Super League: Νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο για τον ΑΟΞ στα Πηγάδια επί του Βόλου!

Σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από υψηλό θέαμα και είχε αρκετές φάσεις, η Ξάνθη πήρε το «τρίποντο» απέναντι στο Βόλο, επικρατώντας με 3-1 στα Πηγάδια για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετό σασπένς και γρήγορο ρυθμό, ο Βόλος πάτησε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Ωστόσο, στη διάρκεια του ματς ανέβασε ρυθμό, έκανε κάποιες ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Ντε Αμορίμ και Στάρτζεον και τελικά κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ στο 40’, με τον Τεσέιρα, γκολ το οποίο της έδωσε άλλον αέρα ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έχοντας και το αβαντάζ του 1-0 ήταν πιο επιθετική και πιο απειλητική από το Βόλο, ο οποίος αναγκαστικά ανέβηκε πιο ψηλά κυνηγώντας την ισοφάριση κι έτσι δημιουργήθηκαν κενά στην άμυνα του, τα οποία και η Ξάνθη εκμεταλλεύθηκε. Στο 56’ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Ντε Αμορίμ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Στο 89’ η Ξάνθη πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Φοσέ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν να πετύχει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ της τιμής με εκπληκτικό σουτ του Ατιγιάτ στην κίνηση.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπαντ, Στάρτζεον, Μαλεζάς, Κοβάτσεβιτς, Ρενέλα (76′ Φοσέ), Μουλέν, Σόσα, Ντε Αμορίμ (82′ Αμορίμ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα, Ντίρεσταμ 

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φερνάντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Φερράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μάντζης), Μουνίθ, Τόρες, ΜυστακίΟδης (57′ Ατιγιάτ), Γέντρισεκ.