Προσβολή της ΚΕΔ στη μνήμη Ντοσίδη με τον διορισμό διαιτητών Β’ Εθνικής στο Super Cup ΕΠΣ Θράκης

Παγωμάρα επικράτησε στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ροδόπης μόλις έγινε γνωστή η επιλογή της ΚΕΔ της ΕΠΟ για το Super Cup της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και την Ελπίδα Σαπών, που θα διεξαχθεί στην μνήμη του αδικοχαμένου διαιτητή Νίκου Ντοσίδη ακριβώς στην επέτειο ενός έτους από τον θάνατό του.

Όπως έχει αποκαλύψει από μέρες το ThrakiSportS, η ΕΠΣ Θράκης με πρωτοβουλία του προέδρου της Μάνου Γαβριηλίδη εδώ και καιρό είχε στείλει έγγραφο την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ζητώντας από την ίδια να ορίσει τους διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα. Επιδίωξη ήταν ενδεχομένως να οριστούν οι κορυφαίες σφυρίχτρες και τα σημαιάκια της χώρας, διεθνείς διαιτητές που σφυρίζουν σε Τσάμπιονς Λιγκ και προκριματικά Μουντιάλ και Euro, ώστε πραγματικά να τιμηθεί η μνήμη του Νίκου Ντοσίδη από τους συναδέλφους του διαιτητές. Άλλωστε το πρωί της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί και το ετήσιο μνημόσυνο και αναμένεται να βρεθούν στελέχη της ΚΕΔ, αν και όχι ο ίδιος ο πρόεδρός της Μέλο Περέιρα καθώς το ίδιο βράδυ είναι παρατηρητής διαιτησίας στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Ο ορισμός στον οποίο ωστόσο προχώρησε η ΚΕΔ μάλλον πάγωσε ακόμα και τους εμπνευστές αυτής της ιδέας και παρά την καλή πρόθεση που υπήρχε, μόνο ως προσβολή τελικά μπορεί να χαρακτηριστεί στη μνήμη του αδικοχαμένου κομοτηναίου ρέφερι. Μπορεί να ήταν αντικειμενικές οι δυσκολίες καθώς έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή δύο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Αρης, ωστόσο αδυνατεί κανείς να κατανοήσει το σκεπτικό της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας όχι απλά να μην ορίσει διεθνείς διαιτητες για συμβολικούς λόγους σε αυτό το ματς, αλλά ούτε καν κάποιους που να σφυρίζουν αγώνες της Super League. Και αυτό, την στιγμή που για παράδειγμα στο ματς του ΟΑΚΑ ορίστηκε τριπλέτα από το εξωτερικό ενώ κάτι αντίστοιχο μπορούσε εύκολα να ζητηθεί και για την Τούμπα, απελευθερώντας για παράδειγμα τον Σιδηρόπουλο που θεωρείται η κορυφαία ελληνική σφυρίχτρα της εποχής μας.

Η απόφαση της ΚΕΔ ήταν να οριστούν στο Super Cup της ΕΠΣ Θράκης «Νίκος Ντοσίδης» διαιτητές… Β’ Εθνικής που μάλιστα θα έρθουν από την Δράμα, συγκεκριμένα Κ. Πουλικίδης με βοηθούς τους Κουβαλάκη και Τσακίρη. Ναι μεν τα έξοδά τους θα καλυφθούν από την ΚΕΔ, αλλά είναι τουλάχιστον ντροπή να μην μπορεί κοτζάμ Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ να ορίσει μια τριπλέτα αντάξια της σημασίας αυτού του αγώνα, που ειδικά για την κοινότητα των διαιτητών έχει εξαιρετικά μεγάλη συμβολική σημασία, αφού γίνεται στη μνήμη ενός συναδέλφου τους. Χωρίς να φταίνε προφανώς σε τίποτα οι τρεις διαιτητές από την Δράμα που ορίστηκαν και χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη και η ΕΠΣ Θράκης που είχε την έμπνευση, το ορθό θα ήταν από την στιγμή που δεν μπορούσε η ΚΕΔ να ορίσει διεθνείς διαιτητές ή έστω επιπέδου Super League, να επιστρέψει το αίτημα στην ΕΠΣ Θράκης και να ορίσει η δική της Επιτροπή Διαιτησίας ντόπιους κομοτηναίους διαιτητές που θα είχαν και έναν λόγο παραπάνω να θέλουν να σφυρίξουν σε αυτόν τον αγώνα…