ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρόκριση της ΑΕ Κομοτηνής επί του Λεύκιππου στην Ξάνθη με… μια ώρα καθυστέρηση

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ εξασφάλισε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής που επικράτησε πολύ δύσκολα της νεανικής ομάδας του Λεύκιππου με 72-68 σε ένα δυνατό παιχνίδι με καλό ρυθμό το βράδυ της Τρίτης.

Το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου με αποτέλεσμα να τελειώσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα.  Ο Λεύκιππος αιφνιδίασε τους  «Κιτρινόμαυρους» καθώς βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να έχει τα ηνία στο σκορ και να τα διατηρήσει μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι αθλητές του Νίκου Παπαδόπουλου αντέδρασαν.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς με τους αθλητές του Παπαδόπουλου να είναι ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών και να φτάνουν στη νίκη με 68-72. Στην επόμενη φάση η ΑΕ Κομοτηνής θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Καβάλας ενώ ο Αίας Κομοτηνής την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Σε γενικές γραμμές ο Λεύκιππος έδειξε πως το εφηβικό του θα είναι πολύ δυνατό και θα κυνηγήσει μεγάλες επιτυχίες ενώ η ΑΕ Κομοτηνής έδειξε πως θέλει ακόμα αρκετή δουλειά.

Δεκάλεπτα: 21-15, 38-31 (ημίχρονο), 51-52, 68-72 (τελικό αποτέλεσμα).
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μαγιαννης, Βαχαριδης) : Στυλας 21(4), Μακαρατζης 21(3), Πεχλιβανιδης, Ιωαννιδης Α. 2, Σαββίδης 5, Ιωαννιδης Ε. 8, Βαμπουλας, Τσιρχογλου 6, Ελευθεριάδης, Δεληγιάννης 5, Αλεκιγλου.
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπαδόπουλος, Δαφτσης) : Κυμπαρης, Καραγιώργος 6, Νικελλης 16(2), Αθανασίου 7(2), Πασσαλιδης 19, Σαββίδης 6(1), Δαφτσης, Πλατναρης 5(1), Μπακιρτζης, Ζαπαντιωτης 4, Πιτατζης, Κουγιας 7