Όλο και πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ο Μπανιώτης

Όλο και πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα βρίσκεται ο Κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, αφού με τα νέα δεδομένα βρίσκεται δεύτερος στην ισοβαθμία για τις δυο τελευταίες θέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πηνελόπης Γκιώνη στο SportsFeed, ο Μπανιώτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση ανάμεσα στους εννέα διεκδικητές των δύο τελευταίων θέσεων.

Ήδη οι πρώτοι 30 έχουν επιλεγεί είτε έχοντας πιάσει το όριο του 2,30μ μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου που είχε τεθεί ως προθεσμία είτε με βάση το ranking της IAAF και τις φετινές επιλαχούσες επιδόσεις τους.

Ο Μεξικανός Εντγκαρ Ριβέρα δήλωσε στα social media ότι έχει σταματήσει φέτος της σεζόν και θα ξεκουραστεί ενόψει του μεγάλου στόχου της επόμενης χρονιάς που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο.

Επίσης η Βρετανική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε δύο προσκλήσεις από την IAAF αλλά καμία από αυτές δεν αφορούσε το ύψος. Ετσι οι δυο επικρατέστεροι για τις θέσεις 31 και 32 είναι ο Ιάπωνας Ρίο Σάτο και ο Μπανιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει την ομάδα της και ο Σάτο δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν. Βάσει των τελευταίων στοιχείων είναι ο μόνος πάνω από τον Μπανιώτη, ακόμα όμως και αν λάβει πρόσκληση, το ρεπορτάζ λέει ότι θα είναι ο 31ος και ο Κομοτηναίος ως 32ος θα συμπληρώσει την λίστα και θα πάει τελικά στην Ντόχα.