Συνεχίζει ως παίκτης-προπονητής στα 38 του παρά το πρόβλημα στην καρδιά ο πρώην του ΑΟΞ Γιώργος Σαϊτιώτης

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης τις σεζόν 2003-2004 και 2004-2005 είχε έρθει στην Ξάνθη, με την φανέλα της οποίας κατέγραψε συνολικά δέκα συμμετοχές. Ενισχυσε την επιθετική γραμμή αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Λάρισα.

Ωστόσο το 2012 διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα εκ γενετής στην καρδιά του, κάτι που δεν είχε διαπιστωθεί όταν πέρασε εξετάσεις για να έρθει στην Ξάνθη. Τότε αγωνιζόταν στην ΑΕΛ και αναγκάστηκε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σαϊτιώτης: "Η τελευταία ελπίδα μου"

«Ναι, έχω πρόβλημα στην καρδιά μου και είναι πολύ πιθανό να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Εντόπισαν ένα πρόβλημα στην καρδιά, που έχω από τότε που γεννήθηκα, όμως δεν μου το έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια. Με βάση αυτές τις εξετάσεις, θεωρώ ότι κατά 99% θα αποσυρθώ» έλεγε οκτώ χρόνια πριν ο Σαϊτιώτης.

Ωστόσο οκτώ χρόνια μετά από εκείνη την διάγνωση, δεν έχει εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Μπορεί άμεσα να σταμάτησε να αγωνίζεται επαγγελματικά, ωστόσο δεν άντεξε να το κόψει μαχαίρι και παρά τους κινδύνους συνεχίζει ερασιτεχνικά. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ως παίκτης – προπονητής στον ΑΟ Σημάντρων, ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

«Προπονητής για την νέα χρόνια είναι ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΙΤΙΩΤΗΣ τον καλωσορίζουμε και το ευχόμαστε μια χρόνια γεμάτη επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς. Επίσης ο Γιώργος θα μας βοηθήσει και με την εμπειρία του στην επίθεση της ομάδας μας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΑΟ Σημάντρων, που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στο νέο τοπικό πρωτάθλημα. 

Από την Χαλκιδική άλλωστε κατάγεται και εκεί έχει βρει την (οικογενειακή) γαλήνη του ο Σαϊτιώτης, ο οποίος σε μια συνέντευξή του σχολίαζε: «Δε σταματώ ποτέ. Σταμάτησα από μεγαλοκαρδία στη Λάρισα. Είχα χάσει τη μητέρα μου από καρδιά. Είχαν χάσει και στη Λάρισα τον Ντε Νίγκρις και αποφάσισα να σταματήσω και να ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Ομως νιώθω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και όταν ήταν να πάω στην Ξάνθη έκανα όλες τις εξετάσεις και δεν είχε βρεθεί τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σαϊτιώτης είχε κάνει δυο φορές αίτηση να λάβει μέρος στο Survivor. Τυγχάνει προσωπικός φίλος του Γιώργου Αγγελόπουλου, του περίφημου Ντάνου που κέρδισε το πρώτο Survivor, αλλά και του Πάτρικ Ογκουνσότο με τον οποίον ήταν συμπαίκτες στα Μουδανιά και είχαν κάνει μαζί την σχετική αίτηση. Τότε ο Ογκουνσότο είχε πάει στην Χαλκιδική μετά τον ερχομό του στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και τελικά έγινε δεκτός στο Survivor στις αρχές της φετινής χρονιάς, έστω και αν έμεινε τελικά στον Άγιο Δομίνικο μόλις για λίγες ημέρες…