Ευρωβόλεϊ 2019: «Δώρο γενεθλίων» από τα κορίτσια της Εθνικής στον Εβρίτη γυμναστή τους Γιάννη Παρασχίδη η νίκη-μισή πρόκριση επί της Φινλανδίας

Επιμέλεια: Γιάννης Παρασχούδης

Μετά τη Γαλλία η Εθνική Γυναικών νίκησε και τη Φινλανδία με 3-1 σετ «τρελαίνοντας» το ευρωπαϊκό βόλεϊ. Τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο έκαναν μάλιστα με τον τρόπο αυτό το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον Εβρίτη γυμναστή τους και βοηθό του ομοσπονδιακού Γιάννη Παρασχίδη.

Ο καταγόμενος από το Ορμένιο γυμναστής ήταν κοντά στον Ναράνχο και την περίοδο που εκείνος ήταν προπονητής στην Στουτγκάρδη και αυτός ολοκλήρωνε την γυμναστική ακαδημία στην Κολωνία. Στην πανηγυρική φωτογραφία μπορείτε να τον δείτε αριστερά.

Η φωτογραφία τραβήχθηκε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμα επικού αγώνα για την Εθνική Γυναικών στην Άγκυρα, όπου κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήραν και δεύτερη νίκη στον Α΄Όμιλο και με 6 βαθμούς ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Με μία μεγάλη ανατροπή από 23-19 στο 1ο σετ χάρη τα σερβίς της Μερτέκη και με την Όλγα Στράντζαλη να κάνει τεράστια εμφάνιση, το εθνικό συγκρότημα πήρε μία ιστορική νίκη, μόλις την τέταρτη συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης. Το κερασάκι στην τούρτα για το 26-24 του 1ου σετ έβαλε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Τζίνα Λαμπρούση που για άλλη μία φορά ήταν «άπαιχτη» στο φιλέ.

Το δεύτερο σετ τελείωσε πριν καν …ξεκινήσει για την ελληνική ομάδα, καθώς οι Φινλανδές με 25-15 ισοφάρισαν. Αλλά μέχρι εκεί. Στο τρίτο σετ χάρη και στην βοήθεια του βίντεο ρέφερι στον τελευταίο πόντο η Ελλάδα με 25-21 έκανε το 2-1 και έπειτα από συγκλονιστικό αγώνα, κατέκτησε με 27-25 και το τέταρτο σετ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο στέλνοντας στα ουράνια τους πάντες στο επιτελείο της Εθνικής, του Εβρίτη γυμναστή της συμπεριλαμβανομένου.

Ρεπό περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Δευτέρας για τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο και θα προετοιμαστούν για τον επόμενο στόχο τους που είναι η Βουλγαρία. Η ελληνική ομάδα έφτασε στους 6 βαθμούς στον Α΄όμιλο, με έναν αγώνα περισσότερο είναι στην 2η θέση και κρατάει γερά την 3η θέση. Η Βουλγαρία και η Φινλανδία έμειναν καθηλωμένες στον 1 βαθμό.

Βέβαια πολλά μπορούν να γίνουν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές όπου η ελληνική ομάδα έχει δύσκολες αποστολές με την Σερβία αλλά και την Βουλγαρία σε ματς που ίσως κριθούν πολλά για το τελικό πλασάροσμα. Εφόσον η Ελλαδα πετύχει τον άθλο της πρόκρισης θα αντιμετωπίσει ομάδα από τον όμιλο της Ουγγαρίας και το μαγικό ταξίδι για τα κορίτσια αλλά και τον Εβρίτη γυμναστή της Εθνικής Γυναικών Γιαννη Παρασχίδη θα συνεχιστεί…

Παρασχίδης Γιάννης