Super League: Στη Nova η τηλεοπτική παραγωγή των εντός έδρας αγώνων της Ξάνθης στον πρώτο γύρο

Η Nova – Forthnet επιλέχθηκε να αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη των εντός έδρας αγώνων της Ξάνθης και των άλλων τεσσάρων ομάδων που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η συνδρομητική θα μεταδίδει και τους αγώνες αυτούς. Απλά αναλαμβάνει την παραγωγή του σήματος της τηλεοπτικής μετάδοσης, όπως άλλωστε έκανε και πέρυσι.

Αυτό το έτοιμο σήμα θα παίρνει το κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης, εν προκειμένω η ΕΡΤ. Στο ΔΣ της Τρίτης η Ξάνθη και οι άλλες τέσσερις ομάδες δεν θέλησαν να δημιουργήσουν κανένα ζήτημα σε σχέση με το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο.

Ως γνωστόν η ΕΡΤ έχει κάνει πρόταση μείωσης 45% και τελικά σε δεύτερο βαθμό πρόταση για ψαλίδι 30% στις ετήσιες απολαβές των συλλόγων. Οι ομάδες φυσικά και διαφωνούν αλλά δεν θέλουν να τραβήξουν το σκοινί.

Ενα σενάριο που είχε ακουστεί για αναβολή της πρεμιέρας απορρίφθηκε από όλους, γιατί έτσι θα δυνόταν πάτημα στην ΕΡΤ να καταγγείλει την σύμβαση χωρίς να πληρώσει την παραμικρή αποζημίωση. Προτιμήθηκε προσωρινά η σιωπή.

Ο στόχος είναι η ΕΡΤ να καλύψει κανονικά τα παιχνίδια και μέσα από διαπραγματεύσεις οι ομάδες να προσπαθήσουν να αντλήσουν τα ίδια ποσά με πέρυσι ή στην χειρότερη να έχουν την μικρότερη δυνατή μείωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την Ξάνθη, συμβόλαιο με την ΕΡΤ έχουν ακόμα για τα εντός έδρας παιχνίδια τους ο Άρης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, και ο Παναιτωλικός. Ο Παναθηναϊκός μετακόμισε στη Nova.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε προσωρινά να βγάζει τους αγώνες του τηλεοπτικά μόνο από το PAOK TV στο διαδίκτυο έναντι αντιτίμου 5 ευρώ ανά αγώνα.

Τέλος, ο μόνος άστεγος τηλεοπτικά έχει μείνει ο ΟΦΗ, αλλά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του αργεί ακόμα, σε περίπου ένα μήνα, αφού τις πρώτες δυο αγωνιστικές παίζει εκτός και μετά έχουμε την διακοπή για την Εθνική Ομάδα.

Η συμφωνία με τη Nova για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων που θα δειχνει η ΕΡΤ αφορά τον α’ γύρο του πρωταθλήματος έπειτα από την επίσημη πρόκληση περί υποβολής προσφορών.

Η ανακοίνωση της Λίγκας έχει ως εξής:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Επιλέχθηκε η εταιρεία Forthnet/Nova για το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων του A’ Γύρου Πρωταθλήματος Super League.

2. Θα συγκληθεί Γ.Σ. για την έγκριση των Προκηρύξεων του Πρωταθλήματος Super League K15 και του Κυπέλλου Κ19