Κύπελλο Ελλάδος: Με ΜΕΝΤ η Ασπίδα Ξάνθης και ανοιχτό δρόμο μέχρι τα προημιτελικά

Θετική η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών για την Ασπίδα Ξάνθης, εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο, αυτό της ΜΕΝΤ.

Η ομάδα του Νεδήμ Καρά Αχμέτ, ως ομάδα που πλέον ανήκει στην Α2 Γυναικών, μπήκε στην κληρωτίδα του Κυπέλλου Ελλάδος και στην 1η αγωνιστική της Α’ Φάσης κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη την ΜΕΝΤ στην Τούμπα.

Το έργο της είναι δύσκολο καθώς μιλάμε για εκτός έδρας παιχνίδι, ωστόσο εφόσον ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, ο δρόμος είναι ανοιχτός ακόμα και για πρόκριση στα προημιτελικά. Και αυτό γιατί ο νικητής αυτού του αγώνα περνάει μπάι στην επόμενη φάση.

Στην 3η αγωνιστική της Α’ Φάσης ο νικητής του ΜΕΝΤ – Ασπίδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας, στην Ξάνθη εν προκειμένω αν έχει προκριθεί η θρακιώτικη ομάδα, μια εκ των Πιερικού Αρχέλαου Κατερίνης ή ΑΕ Πυλαίας.

Κάπως έτσι η Ασπίδα μπορεί να βρεθεί στην Β’ Φάση που μετέχουν και οι 12 ομάδες της Α1 Γυναικών.

Ωστόσο εφόσον καταφέρει κάτι τέτοιο, θα είναι η μόνη ομάδα προερχόμενη από τη Α2 που δεν θα αντιμετωπίσει ομάδα της Α1 αλλά της Α2 και συγκεκριμένα μια εκ των ΓΣ Ηλιούπολης, Εσπερου Καλλιθεας, ΕΦΑΟ Ζωγράφου, Αετού Καλλιθέας, Αιγεία Χίου και Πρωτέα Βούλας.

Με άλλα λόγια, σε αυτήν την περίπτωση και υπό αυτές τις προϋποθέσεις η Ασπίδα Ξάνθης θα έχει αντίπαλο εκτός έδρας μια ομάδα ίδιας Κατηγορίας και άρα ο δρόμος για τα προημιτελικά δεν θα είναι τουλάχιστον ανέφικτος.