Πέθανε ο πρώην διευθυντής του ΔΠΘ που κυνήγησε τη μετά θάνατον δικαστική δικαίωση του γιου του

Απεβίωσε σήμερα πρωινές ώρες νοσηλευόμενος το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο συνταξιούχος και επί χρόνια γενικός διευθυντής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ελευθέριος Τσιτσόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11:00 στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας. 

Πριν από έξι χρόνια, η οικογένεια Τσιτσόπουλου είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας καταφέρνοντας να αποκαλύψει ιατρικό λάθος, που είχε στοιχίσει τη ζωή του γιου της Γεώργιου. Ο νεαρός τότε Γιώργος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο έντερο, εξαιτίας της οποίας είχε προκληθεί σηψαιμία με αποτέλεσμα την κατάληξη του, 72 ημέρες μετά. 

Ο πατέρας του -και σήμερα πλέον εκλιπών- είχε ξεκινήσει μια μακρά δικαστική προσπάθεια για να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του οφειλόταν σε ιατρικό λάθος και είχε πετύχει. Το δικαστήριο είχε καταδικάσει συγκεκριμένο γιατρό (συνταξιούχο κατά την περίοδο της έκδοσης της απόφασης) σε ποινή φυλακίσεως 44 μηνών με αναστολή, υπό τον όρο προσφοράς ποσού 5.000,00 ευρώ στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και είχε τεθεί υπό την επιμέλεια και επιτήρηση κοινωνικής αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Ν. Ροδόπης (Υ.Ε.Κ.Α.) Νομού Ροδόπης για διάστημα τριών ετών. 

Σχολιάζοντας την έκδοση της απόφασης, ο αείμηστος σήμερα Ελευθέριος Τσιτσόπουλος, έλεγε τότε: “Ο Γιώργος δικαιώθηκε” 

Πηγή: https://www.xronos.gr/