Εξασφάλισαν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο οι Μάντης και Καγιαλής

Οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής μπορεί να μην κατάφεραν  να ανέβουν στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470, όμως εξασφάλισαν την πρόκριση της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ουσιαστικά το πλήρωμα έδειξε ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη σε ένα χρόνο στο Τόκυο.

Οι ολυμπιονίκες μας τερμάτισαν 4οι στον medal race κι έχασαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μόλις για δύο βαθμούς ποινής, αφού είχαν 56 ενώ οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ – Φ. Μπέργκστρομ 54.

Οι συγκεκριμένοι στην medal race κατέκτησαν την πρώτη θέση και έτσι κατάφεραν στο φινάλε να ανέβουν στο βάθρο. Νικητές ήταν οι Αυστραλοί Μ. Μπέλχερ – Ο. Ράιαν με 30 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ισπανοί Ζ. Χαμάρ – Ν. Ροντρίγκεζ με 45 βαθμούς.

Το ελληνικό σκάφος δεν ξεκίνησε καλά. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισε 18 και 13 αντίστοιχα, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε κι έδειξε την κλάση του. Οι υπόλοιπες θέσεις του ήταν 7, 4, 3, 6, 1, 4, 5, 2, 3 και 4 στην κούρσα για τα μετάλλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καγιαλής έχει ρίζες από την Ξάνθη, ενώ ως πλήρωμα με τον Μάντη είχαν καταφέρει να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο χάρη και στη στήριξη του Ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός κατέλαβαν την 37η θέση με 136 βαθμούς σε σύνολο 52 σκαφών. Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου πήραν την 11η θέση με 112 βαθμούς και οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου τερμάτισαν 35ες με 322 βαθμούς μεταξύ 39 σκαφών.