Εντατικές έρευνες στην Θράκη μετά τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Χίο

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Χίο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ένας νεαρός σκοτώθηκε από πτώση… μπασκέτας!

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο νησί για διακοπές, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του. Αυτός με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος προσήλθε αυτόβουλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος.

Η μπασκέτα, που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Από τις φωτογραφίες του «Πολίτη της Χίου», φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη σε πολύ μικρό βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.

Μετά την γνωστοποίηση του θλιβερού συμβάντος ξεκίνησαν έρευνες για την κατάσταση των μπασκετών σε σχολικές μονάδες και πάρκα αναψυχής της Θράκης, όπως αποκάλυψε ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Μιχάλης Πολυτσάκης.

«Με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα στην Χίο, σήμερα επισκέφθηκα για έλεγχο τα εργοτάξια βελτίωσης – ανακατασκευής των χώρων των Σχολείων μας. Περήφανος που συμμετείχα στον σχεδιασμό του ”ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για δέκα ( 10 ) Σχολεία μας, διαπίστωσα την δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών χώρων για τα παιδιά της πόλης μας», σχολίασε ο ίδιος στο facebook.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε αναρωτηθεί δημόσια: «Μήπως ήρθε η ώρα να ελεγχθούν οι Αθλητικές Κατασκευές σε όλα τα Σχολεία και να τοποθετηθούν προστατευτικά ; Μετά το τραγικό περιστατικό στη Xίο ( έπεσε μπασκέτα και σκότωσε 19χρονο) η σκέψη όλων μας είναι στις αναρίθμητες επικίνδυνες μπασκέτες και τα επικίνδυνα προαύλια των σχολείων μας. Μήπως πρέπει με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Χίο να αναλογιστούν οι Δήμοι της χώρας τις ευθύνες τους και να ελεγχθούν άμεσα όλες οι αθλητικές κατασκευές και σε άλλους Δήμους καθώς και στους αύλειους χώρους των Σχολείων;».

Και αν στον Δήμο Κομοτηνής έσπευσε ο ίδιος να κάνει τους σχετικούς ελέγχους, καλό είναι στους άλλους Δήμους της Θράκης να σπεύσουν οι αρμόδιοι για κάτι αντίστοιχο. Άλλωστε πρόσφατο είναι το παράδειγμα του ξηλώματος μπασκέτας στην Ξυλαγανή εξαιτίας της προ μερικών εβδομάδων θεομηνίας…