Παίκτης του Ατρομήτου απειλεί ευρωπαϊκό ρεκόρ διάρκειας μισού αιώνα του Αντώνη Αντωνιάδη

Ο Γιώργος Μανούσος μπορεί να μην είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς της ιστορίας, ωστόσο αναμφίβολα πρόκειται για έναν αρκετά τίμιο παίκτη που έχει αποδείξει πως έχει τα προσόντα και την διάθεση για να διατηρηθεί σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, όσον αφορά την Σούπερ Λιγκ.

Κάπως έτσι, είναι αρκετά πιθανό να σπάσει ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ, το οποίο χρονικά ανήκει στην εποχή του Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο Έλληνας φορ εχει καταφέρει να σημειώσει γκολ στα 4 τελευταία ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει με την φανέλα του Ατρόμητου.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επίδοση που ξεκινάει από πέρυσι, όταν και σκόραρε στην διπλή αναμέτρηση με την Ντιναμό Μπρεστ, τόσο στο πρώτο ματς στην Λευκορωσία, όσο και στην ρεβάνς στο Περιστέρι, αν και δεν κατάφερε να γλιτώσει για την ομάδα του τον αποκλεισμό.

Φέτος συνέχισε το σερί του με γκολ στην Σλοβακία επί της Ντουνάισκα κάνοντας το 2-1, ενώ κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι στην ρεβάνς. Κάπως έτσι, λοιπόν, σκόραρε για τέταρτο σερί ευρωπαϊκό ματς επίδοση που είναι από τις κορυφαίες σχετικά με Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη.

Αυτή την επίδοση την έχουν πετύχει, πέρα από τον Μανούσο και οι εξής: Ο Σαραβάκος με τον Παναθηναϊκό το 1987, ο Φραντζέσκος με τον ΟΦΗ το 1995 (τρία σερί ματς) και το πρώτο που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ το 1997, ο Σαλπιγγίδης το 2004 με τον ΠΑΟΚ σε δύο ματς με την Άλκμααρ και το 2005 σε δύο ματς με Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Πάντως κανένας τους δεν κατέχει την κορυφαία επίδοση, η οποία ανήκει στον Αντώνη Αντωνιάδη!

Ο καταγόμενος από το Πετροχώρι Ξάνθης «Ψηλός» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο άνθρωπος… κλειδί οποίος στην αξέχαστη πορεία του Παναθηναϊκού προς το Γουέμπλεϊ, μιας και είχε σκοράρει 
στα πέντε πρώτα ματς (δύο με Ζενές Ες, δύο με Σλόβαν Μπρατισλάβας και στο πρώτο με την Έβερτον)!

Κοινώς στα ματς κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας ο Μανούσος θα έχει την ευκαιρία πρωτίστως να ισοφαρίσει το συγκεκριμένο ρεκόρ του Ξανθιώτη «Ψηλού» και στην συνέχεια να το… σπάσει!