Με συμμετοχή και από τον Ηρόδικο Κομοτηνής ξεκινά η προσπάθεια της Εθνικής με αμαξίδιο στο Ευρωπαϊκό

Το ταξίδι ξεκινά! Από το πρωί της Δευτερας η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με αμαξίδιο βρίσκεται στη Σόφια, προκειμένου για τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Division C), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, στο διάστημα 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου.

Οι διεθνείς ξεκινούν το απόγευμα της Τετάρτης τις υποχρεώσεις τους, ενώ ήδη έγινε την Τρίτη ο εναρκτήριος αγώνας, με τη διοργανώτρια Βουλγαρία να συναντά την Ουγγαρία. Μισή ώρα νωρίτερα είχαμε την τελετή έναρξης. Πρώτος αντίπαλος για την Ελλάδα στις 18:30 της Τετάρτης η Ιρλανδία.

Ήταν καλοκαίρι του 2017, όταν η Εθνική μας -στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Division C) στο Μπρνο της Τσεχίας– πέτυχε την πρώτη… κατοστάρα στην ιστορία της. Στο μεσοδιάστημα, μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, οι ομάδες έχουν αυξηθεί, ο ανταγωνισμός έχει κορυφωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα κι η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τότε ουσιαστικά η Ελλάδα είχε ταξιδέψει στην Τσεχία έχοντας κάνει προετοιμασία στην Κομοτηνή (φωτο από το φιλικό με την Κύπρο παρουσία και του Παναγιώτη Γιαννάκη). Τότε όμως δεν υπήρχε και ομάδα μπάσκετ από τον Ηρόδικο. Φέτος έκανε στο Λουτράκι και στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών μετέχει και ένας αθλητής από την ομάδα της Κομοτηνής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Επίσης, το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι η Εθνική Ομάδα Ανδρών Μπάσκετ με αναπηρικο αμαξίδιο έχει τούρκο ομοσπονδιακό προπονητή. Μάλιστα ο Καμουράν Οζντεμίρ άφησε ελεύθερους τους παίκτες του, που αύριο θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση επί βουλγαρικού εδάφους, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα.