Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στο Θρακικό πέλαγος!

Ένα ακόμη “θερμό” επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Δευτέρα το πρωί, όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να παρεμποδίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης το οποίο έκανε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης ενημερώθηκε στις 7 το πρωί από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ενός άγνωστου σκάφους το οποίο είχε κατεύθυνση προς την βραχονησίδα Ζουράφα.

Άμεσα το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς το σημείο και αναγνώρισε πως πρόκειται για τούρκικη ακταιωρό.

Η τούρκικη ακταιωρός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προσπαθούσε με κυκλικούς ελιγμούς να προσεγγίσει φουσκωτή λέμβο με παράτυπους μετανάστες με σκοπό να τους περισυλλέξει.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε την απομάκρυνσή της τούρκικης ακταιωρού η οποία μάλιστα βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια δύο παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος και εκείνη την στιγμή η τουρκική ακταιωρός στράφηκε κατά του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό που είχε σκοπό να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού σκάφους.

Τελικά οι δύο περισσυνελέγησαν από τους άντρες του λιμενικού.

Λίγο αργότερα ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα αρνούμενοι να περισυλλεχθούν από το τούρκικο σκάφος με αποτέλεσμα οι 3 να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι 4 να πιαστούν από το τουρκικό.

Τέλος γύρω στις 8:30 το πρωί το ελληνικό λιμενικό σκάφος αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους 5 παράτυπους μετανάστες που κατάφερε να περισυλλέξει.

Να σημειωθεί πως τέτοιου είδους επεισόδια είναι πολύ συχνά στην περιοχή σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.


Πηγή : https://www.e-evros.gr

Материалы по теме:

ΙΧ στην Ξάνθη καρφώθηκε σε σπίτι! (+photo)
Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των μεταναστών ή των περιοίκων.Μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στη διάρκεια καταδίωξης «τρελού» ΙΧ με μετανάστες στην Ξάνθη, το ...
100.000 ευρώ η εγγύηση για να βγει από τις Φυλακές Κομοτηνής πρώην δήμαρχος του Έβρου
  Ποσό 100 χιλιάδων ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο πρώην Δήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δημούτσης για να αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους από τις δικαστικές φυλακές ...
Η Κομοτηναία ηθοποιός Λένα Ουζουνίδου παντρεύτηκε στη γενέτειρά της τον εκλεκτό της καρδιάς της!
Σε ένα «ρόλο» διαφορετικό και μάλιστα εκτός του θεατρικού σανιδιού θαυμάσαμε το περασμένο Σάββατο, την γνωστή Κομοτηναία ηθοποιό, για την οποία πολύ παινευόμαστε ...
Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: “Όταν λέμε Θράκη εννοούμε τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια!”
Προκαλεί για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν καθώς συμπεριλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια στην... Θράκη. Σε ...
Σοκ σε όλη την Θράκη – Πέθανε το πρωί ο Νίκος Βαβατσικλής…
Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή στα τριανταοκτώ του μόλις χρόνια ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής. Απρόοπτα και βίαια για τη νεανικότητά του, την ...