Κανένα πρόβλημα με τα 1,6 εκατ. ευρώ της ΕΡΤ προς την ΠΑΕ Ξάνθη για τη νέα σεζόν

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει σε σχέση με το συμβόλαιο της Ξάνθης με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν και ο σύλλογος της Θράκης που έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ την περσινή σεζόν, θα λάβει άλλα τόσα και την επόμενη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων της.

Αυτό διευκρίνισαν στο ThrakiSportS πηγές τόσο από την ΠΑΕ Ξάνθη όσο και από την διοίκηση της ΕΡΤ, σε σχέση με παλιότρο δημοσίευμα του ThrakiSportS που εξέφραζε απορίες για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης μετά τις εκλογές.

Σε σχέση με το προσύμφωνο που παρατάθηκε μέχρι το τέλος Ιουλίου, από την ΕΡΤ ανώτερο στέλεχος της διοίκησης με αρμοδιότητα στα αθλητικά διευκρίνισε στο ThrakiSportS ότι σε σχέση με τις ομάδες της Super League δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, αφού έχει θέση συμβολαίου και ήδη βάσει αυτού έχουν δοθεί τα χρήματα στις ΠΑΕ.

Από την Ξάνθη, επίσης, διευκρινίζοταν ότι το προσύμφωνο ενέχει θέση κανονικού συμβολαίου και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να σπάσει είναι μέσω καταγγελίας, κάτι που πάντως δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει ο ΑΟΞ (όπως πχ ακούγεται ότι θα κάνει ο Παναθηναϊκός) και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε η ΕΡΤ, παρά την επικείμενη πολιτική αλλαγή μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Συνεπώς, στην Ξάνθη διευκρινίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν ανησυχουν και υπολογίζουν κανονικά στα έσοδά τους τα 1,6 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιο. Κάτι αντίστοιχο τονίζει και η ΕΡΤ και αυτό είναι κάτι που οφείλει να τονιστεί, αφού από το ThrakiSportS αναγέρθηκαν ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον της τηλεοπτικής σχέσεης του ΑΟΞ με την ΕΡΤ.

Από του χρόνου το καλοκαίρι όμως θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα…