Super League: Ο πρώην προπονητής του Τσιλιγγίρη μιλά για τον Αποστόλη και την μεταγραφή του στον Άρη

Στην Ολλανδία και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη βρίσκεται από Δευτέρα ο Ξανθιώτης πορτιέρο Απόστολος Τσιλιγγίρης.

Ο προπονητής του στον Ηρόδοτο Λευτέρης Κορνάρος είχε την περσινή χρονιά υπό την εποπτεία του τον Απόστολο Τσιλιγγίρη και μίλησε για αυτόν στο Yellow Radio 92,8: 

Αρχικά ανέφερε: Είναι ένα παιδί που πέρυσι ήρθε σε εμάς, στον Ηρόδοτο. Εγώ είχα την ευθύνη της Κ19. Περίπου στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου που η ομάδα ήταν στα Πηγάδια και έκανε προετοιμασία προέκυψε το όνομα του Αποστόλη. Ο τότε προπονητής της ομάδας, κ. Βαμβακάκης με ενημέρωσε ότι είχε βρεθεί ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, και όντως το μάτι του ήταν.. πολύ καλό.

Ο Αποστόλης αποτέλεσε το νούμερο 1 τερματοφύλακα της Κ19, δυστυχώς για την Κ19 αλλά ευτυχώς για την εξέλιξη του παιχνιδιού προωθήθηκε άμεσα στην πρώτη ομάδα.Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε με την πρώτη ομάδα ήταν με τον Πανιώνιο στο κύπελλο.

Έκτοτε άρχισαν να τον παρακολουθούν αρκετές ομάδες, ενώ ήρθε και μια πρόσκληση για την Εθνική Νέων, ενώ ήταν ο μόνος από την Εθνική εκείνη που ήταν από ομάδα Football League.

Για το αγωνιστικό προφίλ του: Είναι ένας τερματοφύλακας με ύψος 1.88-1.90, έχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού και πολύ μεγάλα άκρα.

Αυτό που μου έκανε εμένα εντύπωση είναι το πως διαχειρίζεται την μπάλα με τα πόδια, που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, για το πως χτίζεται το παιχνίδι από πίσω.

Θυμάμαι κάποια στιγμή, ο Αποστόλης είχε τραυματιστεί, και είχε έρθει στην Κ19 για να πάρει λίγο ρυθμό. Είχε παίξει σε ένα παιχνίδι με τον Κισσαμικό σε ένα πλαστικό γήπεδο. Σε όλο τον αγώνα δεν είχε έρθει σε επαφή με την μπάλα, και πάλι για εμένα ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού. Κερδίσαμε το παιχνίδι 0-2, και όλες οι επιθέσεις ξεκινούσαν άρτια από πίσω, από τον Αποστόλη.

Για το αν έχει το “πακέτο” για να σταθεί στον Άρη: Το κατά πόσο το ταλέντο ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να εξελιχθεί δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αλλά το ότι αυτήν την στιγμή έχει ο Αποστόλης το πακέτο να προχωρήσει μπορώ να το πιστοποιήσω. Ο Άρης πέτυχε διάνα με την απόκτηση του.

Για το ότι στον Άρη θα βρει τον Αλέκο Ράντο: Μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες με τον Αποστόλη μου τόνισε ότι ήθελε να πάει στον Άρη για να δουλέψει με τον κ.Ράντο.

Για τον Άρη: Με ευχαριστεί ο Άρης με το ποδόσφαιρο που παίζει. Νομίζω ότι και με προσθήκες παιδιών που ίσως αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εύχομαι να πάει ακόμη πιο ψηλά, και για το καλό της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά.

Για τον Πασχάλη Μελισσά: Είναι φίλος μου, ήμασταν μαζί στις σχολές προπονητών.

Για το αν έχει κάποια συγγένεια με τον Βιντσένζο Κορνάρο: Από όσο λένε… τα βιβλία, από εκεί καταγόμαστε.