Άφησε τον «Τόρο» στην Ξάνθη ο Άγγελος, «πάρτυ» από τα δεξιά η Ιταλία

Δεν τα κατάφερε η ελληνική ομάδα υπέστη βαριά αλλά φυσιολογική ήττα από την «σκουάντρα ατζούρα» με 0-3 στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Euro2020 εξαιτίας και των επιλογών που έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης όχι μόνο στην 11αδα αλλά και στην 23άδα όπου δεν υπήρχε, δεξιός μπακ αλλά και φορ.

Η Ελλάδα που δεν είχε κλασικό μπακ αφού ο Τοροσίδης έμεινε στην Ξάνθη και χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπάκ ο μέσος ο Ζέκα και δεχτηκε τρια γκολ σε ένα δεκάλεπτο όλα από την δεξιά πλευρά. Ο Μπελότι στο 23΄τρυπώντας την ελληνική άμυνα από τα δεξιά και σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Μπαρέλα που δεν το έχασε κάνοντας το 0-1. Στο 30΄ο Ινσίνιε εκμεταλλεύτηκε το κακό μαρκάρισμα του Σάμαρη αρχικα, προχώρησε αμαρκάριστος και πλάσαρε πανέμορφα τον ανλυμπορο Μπάρκα κάνοντας το 0-2.

Η ελληνική ομάδα δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 33΄ από τον Μπονούτσι ο οποίος χτύπησε την κεφαλιά από σέντρα του Κιέζα σαν σε προπόνηση. Ο Μπάρκας στο 42΄ σταμάτησε δυο Ιταλούς στην ίδια φάση και γλίτωσε το τέταρτο γκολ.

Ο Αναστασιάδης έκανε δυο αλλαγές στο β’ ημίχρονο ρίχνοντας στον αγώνα τους Σιώπη και Μαυρία αντί των Κουρμπέλη και Κολοβό, αλλά δεν αλλαξε κάτι για την Εθνική, αφού ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Κουλούρης έμεινε στον πάγκο. Δεν αγωνίστηκαν Μάνταλος και Πασχαλάκης που έμειναν στον πάγκο, ενω ο Σιώπης έκανε το επίσημο ντεμπούτο σε αγώνα της Εθνικής σε προκριματική φάση και όχι μόνο σε φιλικό.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Ζέκα, Κουρμπέλης (46′ Σιώπης), Σάμαρης (77′ Μπακασέτας), Σταφυλίδης, Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46′ Μαυρίας).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σιρίγκου, Φλορέντσι, Έμερσον (68′ Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιo, Βεράτι (81′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84′ Μπερναρντέσκι), Iνσίνιε.