Η απόλυτη εγκατάλειψη: Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Κομοτηνής μόνο στις… πινακίδες (+photos)

Ένας χώρος που θα μπορούσε να αποτελεί κοιτίδα αθλητισμού και αναψυχής εδώ και χρόνια έχει αφεθεί στη μοίρα του, έχοντας χάσει πλήρως τον σκοπό δημιουργίας του.

Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το υπαίθριο αθλητικό κέντρο Κομοτηνής «σκορπίζει» θλίψη σε πολύ κόσμο, που θα ήθελε να περνάει τα απογεύματα του εκεί μαζί με την οικογένεια του αθλούμενος και διασκεδάζοντας. Δυστυχώς όμως τίποτα δεν θυμίζει σε αθλητικό χώρο παρά μόνο σε έναν χώρο «φάντασμα» που ιδιαίτερα με τη δύση του ηλίου αποτελεί απρόσιτο για το ευρύ κοινό.

Το υπαίθριο αθλητικό κέντρο έχει αφεθεί έρμαιο της τύχης του και ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για παιδιά. Οι τουαλέτες είναι πηγή μόλυνσης, τα αποδυτήρια έχουν μετατραπεί  σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και οι μπασκέτες και το φιλέ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτούς που θέλουν να παίξουν με τις παρέες τους.

«Η περιοχή, με δεδομένο πως βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και τις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» θα μπορούσε να ήταν ένα αθλητικό πάρκο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στις Σέρρες πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου της Κοιλάδας αλλά και στην Καβάλα, στο κλειστό της Καλαμίτσας», σχολιάζει ο Βασίλης Στοάκης στον «Παρατηρητή της Θράκης», που αναδεικνύει το θέμα στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης. «Δυστυχώς όμως, στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος, κανένας δεν μπορεί να αφήσει το παιδί του να παίξει σε εκείνο τον χώρο», συμπληρώνει.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο χώρος θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, τένις αλλά και μπάντμιντον αλλά και με τη δημιουργία ενός κυλικείου ή την συνεργασία με το κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης θα μπορούσε να αποτελούσε τον καλύτερο προορισμό για την οικογένεια και τους φοιτητές της πόλης, που ψάχνουν μία διέξοδο.

Άλλωστε το παράδειγμα του Πανθρακικού Σταδίου, που έχει αλλάξει εντελώς μορφή από το 2011 και μετά αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Από έναν σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί στον απόλυτο απογευματινό προορισμό για όλους όσους θέλουν είτε να αθληθούν είτε να χαλαρώσουν με την οικογένεια τους.

Μπορεί η εκλογική μονομαχία να έχει τελειώσει και να έχουν αναδειχθεί οι νικητές αυτής, ωστόσο η νέα δημοτική αρχήτης Κομοτηνλης, που σε μεγάλο βαθμό απαρτίζεται από μέλη της προηγούμενης, κυρίως όμως οι προερχόμενοι από τον αθλητικό χώρο, οφείλουν να εργαστούν ώστε να βρουν λύσεις και να δώσουν πνοή σε αυτό το μέρος για τη δημιουργία μίας καλύτερης καθημερινότητας στα παιδιά της πόλης.