Βλέπει τερματοφύλακα από το Copa America η Ξάνθη για την διαδοχή του Ζίβκοβιτς

Η Ξάνθη θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 10 μεταγραφές στην περίοδο του καλοκαιριού, με το όνομα του Ράφαελ Ρόμο να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Ακριτών.

Πρόκειται για τον διεθνή τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα που αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ και σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ από την Κύπρο αρέσει στην Ξάνθη.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας μάλιστα, βρίσκεται στην αποστολή της πατρίδας του για το Copa America που ξεκινά σε λίγες ημέρες και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από την ΕΡΤ.

Ο Ρόμο ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γιανέρος και το 2009 μετακόμισε στην Ευρώπη και την Ουντινέζε. Δεν κατάφερε όμως να βρει θέση στην ιταλική ομάδα και έπαιξε δανεικός στις Εστουντιάντες Μερίδα, Μινέρος και Γουότοφορντ.

Το 2016 πήγε στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού και το 2017 πήγε στον ΑΠΟΕΛ, από όπου στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Μπίρσοτ Βίλραϊκ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ ιστοσελίδας της Κύπρου, ο Βενεζουελάνος είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, αποτελώντας την πρώτη επιλογή.

Το όνομά του άρχισε να απασχολεί το ρεπορτάζ άλλων ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα της Ξάνθης.

Διατηρεί συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ έως τον Μάιο του 2020, με τις απολαβές του να κυμαίνονται περίπου στις 160.000 ευρώ ετησίως.

Οπως προαναφέρθηκε, ο Ρόμο θα υπερασπιστεί την εστία της Βενεζουέλας στο προσεχές Κόπα Αμέρικα.

Στις 15 Ιουνίου ορίστηκε ο αγώνας με το Περού, στις 19 Ιουνίου με τη Βραζιλία και στις 22 Ιουνίου με τη Βολιβία.

Οπότε, εάν δεν διαφοροποιηθεί κάτι έως τότε, δεν θα βρίσκεται στην έναρξη της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ (21 Ιουνίου).