ΕΠΣ Θράκης: «Αυτοκτονία» στις καθυστερήσεις των Αγίων και τρίποντο σωτηρίας με Τροκάνα για την Ξυλαγανή!

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί του Σπάρτακου στο φετινό πρωτάθλημα στους Αγιους Θεόδωρους πήρε ο Ορφέας Ξυλαγανής με γκολ στις καθυστερήσεις, τον έπιασε στην βαθμολογία και έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, με νικη επί της Δόξας Προσκυνητών εξασφαλίζει την παραμονή του.

Ο Σπαρτακος που έπαιζε για δυο αποτελέσματα έχοντας βαθμολογικό πλεονέκτημα 3 βαθμών και του αρκούσε ακομα και η ισοπαλία μια αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι άουτ παραμονής, μπήκε ωστόσο δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο λεπτό έχασε μεγαλη ευκαιρία όταν ο Αλεξίου από πάσα του Ταβασίδη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κολτσίδα από πλεονεκτική θέση, ενώ και στο 7′ ο Κάρεν Μαματζιάν δεν μπόρεσε επίσης να σκοράρει απέναντι στον έμπειρο κήπερ της Ξυλαγανής. Ο Ορφέας απείλησε στο 10′ με σουτ του σαμιώτη που πέρασε άουτ και στο 20′ όταν από σέντρα του Σαμιώτη, ο Γεωργιάδης σούταρε αλλά ο Πριτσίδης εντυπωσιακά κράτησε το μηδέν.

Στο β’ μερος ο Χαινάκης στο 47′ είχε δοκάρι για τον Σπάρτακο με τους γηπεδούχους να απειλούν ξανά στο 55′ με τον Λουκοβίτη. Και αφού δεν έγινε το 1-0, τελικά στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι σε μια φάση που οι του Σπαρτακου αμφισβητησαν το φαουλ στον Τροκανα που καταλόγισε ο Κουμπαράκης από υπόδειξη του επόπτη Γκιοση, ο Τροκανας η χρυσή αλλαγή του Μπόζη με κεφαλιά από καλοχτυπημενο φαουλ του Ιωάννου έδωσε το τρίποντο σωτηρίας στον Ορφέα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους παίκτες του Σπαρτακου να μην μπορούν να πιστέψουν οτι δεν πήραν από αυτό τον αγώνα ούτετην ισοπαλία.

Πλέον ολα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τις δυο ομάδες να έχεουν 22 βαθμούς, με τον Σπαρτακο να πιστευει σε ένα μικρό θαυμα για να παραμείνει στην Α’ κατηγορία, αφού αγωνίζεται με την υπό διάλυση Βιστωνιδα στο Κοπτερό και να εύχεται νίκη δική του και μη νίκη του Ορφέα στην Ξυλαγανή στο γειτονικό ντέρμπι επί της υποβιβασμένης Δόξας Προσκυνητών.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Νετζατή): Πριτσίδης, Κακουλίδης (46′ Χαραλαμπίδης), Αλεξίου, Μπάγκας, Χατζόγλου, Λουκοβίτης, Μαματζιάν, Ταβασίδης, Χαινάκης, Παρασκευόπουλος (65′ Βαιόπουλος), Ματζιούνης (57′ Κόγιος)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Μπόζης): Κολτσίδας, Ανδρέου, Ιωάννου, Βουλγαρίδης (83′ Τροκανας), Ηλιόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαμιώτης, γ. Γιαννακίδης, Σ. Γιαννακίδης, Γιωργιάδης, Χασάν (67′ Ροδουσάκης)