Ο «άνθρωπος» που ήρθε από την Ξάνθη και χάρη στην Ξάνθη έγινε ο καταλύτης για την αυτοκρατορία του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα – αήττητος – κάτι που είχε μισό αιώνα να γίνει. Κατέκτησε και το Κύπελλο – έβδομο στην ιστορία του αλλά πρώτο νταμπλ. Ως ομάδας δεν είχε πετύχει ποτέ κάτι τέτοιο.

Αν ωστόσο ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται αυτή η επιτυχία ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης, ο άνθρωπος που υπήρξε ο καταλύτης για να έρθει αυτό το μοναδικό επίτευγμα για τα ελληνικά χρονικά ακούει στο όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής που έφερε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην Ξάνθη και στήριξε όσο κανέναν άλλον στο παρελθόν ο Χρήστος Πανόπουλος, όταν έφυγε είχε την υπομονή να περιμένει. Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η πρό(σ)κληση από τον ΠΑΟΚ.

Η αρχή ήταν δύσκολη. Και πριν από ένα ματς με την Ξάνθη, όλοι πόνταραν στην απόλυσή του. Ο Λουτσέσκου νίκησε την πρώην ομάδα του στα Πηγάδια, πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης που ήθελε, έχασε όπως έχασε το περσινό πρωτάθλημα αλλά πήρε το Κύπελλο και φέτος έφτασε στο απόλυτο.

(Αήττητο) πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό, με έναν πρώην Ξάνθιώτη που αποδεικνύει ότι είναι τεράστιος προπονητής και λατρεύεται σαν μικρός Θεός όχι μόνο στην Ξάνθη (την οποία εξακολουθεί να επισκέπτεται συχνά) αλλά πλέον και στην Θεσσαλονίκη…