Tο (ανακριβές) κάρφωμα του Ράσταβατς στον Λουτσέσκου μετά την επτάρα από τον Άρη

Αίσθηση προκάλεσε σε πολλούς η ατάκα του Ράσταβατς για την Ξάνθη που πριν τρία χρόνια είχε συγκεντρώσει μόλις 30 βαθμούς και είχε καταλάβει την 14η θέση.

Εκτιμήθηκε από πολλούς ως ένα έμμεσο «κάρφωμα» ότι και ο απόλυτα επιτυχημένος προκάτοχός του Ραζβάν Λουτσεσκου, που φέτος κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, είχε μια χειρότερη χρονιά με την Ξάνθη αλλά παρέμεινε στον πάγκο της και δημιούργησε τις βάσεις για την ομάδα που διεκδίκησε μετά έξοδο στην Ευρώπη.

Άλλωστε η αίσθηση που έμεινε από τις δηλώσεις είναι ότι ο Σέρβος τεχνικός θα ήθελε πολύ να παραμείνει στην Ξάνθη, για αυτό και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραμονής του στον πάγκο της και είπε ότι αν και το συμβόλαιό του λήγει, θα βρεθεί σε διαδικασία συζητήσεων με την διοίκηση, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επόμενη μέρα.

«Πριν από τρία χρόνια η Ξάνθη τερμάτισε με 30 βαθμούς στην 14η θέση. Πολλές φορές, μπορεί κάποιες άτυχες στιγμές να φέρουν τα πάνω κάτω. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας επηρεάζονται πιο εύκολα από 2-3 προβλήματα. Πρέπει να αφήσουμε αυτή τη σεζόν και να κοιτάξουμε την επόμενη», είπε μεταξύ άλλων ο Ράσταβατς στις δηλώσεις του μετά το 7-2 από τον Άρη στο Βικελίδης.

Πάντως στη δήλωση αυτή υπήρχε μια ανακρίβεια. Πριν τρία χρόνια η Ξάνθη δεν συγκέντρωσε 30 αλλά 33 βαθμούς και δεν τερμάτισε στην 14η αλλά στην 13η θέση, σε ένα πρωτάθλημα όπου έπεφταν μόνον οι δύο τελευταιοι, ο 15ος και ο 16ος που τότε ήταν ο Πανθρακικός και η Καλλονή. Η Ξάνθη τότε είχε βρεθεί 17 βαθμούς πάνω από τους Κομοτηναίους, δηλαδή πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Εκείνη ήταν η δευτερη σεζόν του Λουτσέσκου στην Ξάνθη και παρά την κακή πορεία στηρίχθηκε και παρέμεινε. Την πρώτη του σεζόν, το 2014-2015 είχε τερματίσει την Ξάνθη στην 8η θέση με 47 βαθμούς σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, αλλά την είχε φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου. Την δεύτερη, το 2015-2016 την έφερε μόλις 13η με 33 βαθμούς σε 30 αγώνες αλλά μακριά από κάθε κίνδυνο υποβιβασμού και την τρίτη, το 2016-2017 έκανε πορεία Ευρώπης αλλά έμεινε στην 6η θέση με 48 βαθμούς και δεν μπόρεσε τελικά για λεπτομέρειες να βγει.

Η σεζόν 2017-2018 ήταν η πρώτη του Ράσταβατς που με κεκτημένη ταχύτητα από πριν, έφερε πάλι την Ξάνθη μια ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη και την έχασε στην ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης τερματίζοντας μαζί του στην 5η θέση με 45 βαθμούς αλλά μένοντας στην 6η λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.

Φέτος, η σεζόν 2018-2019 που ήταν η δεύτερη του Ράσταβατς, στο πρώτο μισό ήταν πορεία Ευρώπης αλλά μετά επήλθε η καθίζηση με αποτέλεσμα η Ξάνθη να συγκεντρώσει τελικά μόλις 32 βαθμούς και να περιοριστεί στην 12η θέση, αλλά σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ που θα δώσει μπαράζ παραμονής ως 13ος και όχι 16 βαθμούς πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη, όπως συνέβη με την περίπτωση της κακής προ τριετίας πορείας που ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου.

Αν θα δοθεί ευκαιρία για ακόμα μια σεζόν στον Ράσταβατς είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, λέγεται όμως ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες εδώ και καιρό, τις ξέρει και ο ίδιος ο Μίλαν Ράσταβατς και για αυτόν τον λόγο πριν κάποιες μέρες προτάθηκε από μάνατζερ στον Ατρόμητο για να αναλάβει την θέση που αφήνει κενή στο Περιστέρι ο Κάναντι…