Κύπελλο Ελλάδος: VAR με ξένους διαιτητές στο ΟΑΚΑ προανήγγειλε για τον τελικό ο Μάνος Γαβριηλίδης

Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα αναμετρηθούν για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Κομοτηναίος πρόεδρος της αρμοδιας επιτροπής της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να γίνει χρήση VAR στον τελικό το οποίο θα χειρίζονται ξένοι διαιτητές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν γίνεται προετοιμασία για τον τελικό, ανέφερε: «Σίγουρα δεν είναι πολλές οι μέρες που έμειναν,  αλλά δεν έχουμε κάτι να προετοιμαστούμε. Εμείς δεν δηλώσαμε κάτι από τη πλευρά μας.  Στείλαμε πρόκληση και στις τέσσερις ομάδες  για να γίνει σύσκεψη στις 2 Μάιου».

Για τα όσα έχει πει ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόδρος της ΕΠΣ Θράκης είπε: «Αυτά είναι άλλο κομμάτι. Ο Υφυπουργός εκφράζει αυτό που πιστεύει και αυτά που θεωρεί σωστά. Όλα αυτά θα μπουν στο τραπέζι συζητήσεων στις 2 του επόμενου μήνα. Θα έχουν βγει και τα ζευγάρια τότε. Μεσολαβεί το Πάσχα και η Πρωτομαγιά, οπότε δεν θα έχουμε κάτι μέχρι τότε»

Για το αν η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να γίνει ο τελικός ΟΑΚΑ με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ο Μάνος Γαβριηλίδης είπε: «Διαβάζω αυτά που είπε ο κ. Βασιλειάδης, για πιθανότητα να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Είχα πει εγώ ότι θέλουμε τελικό με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν η αστυνομία έχει πληροφορίες  για κάτι άλλο, δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Δεν γίνεται να αψηφήσουμε τον κίνδυνο. Αυτά θα τα βάλουμε κάτω τη Πέμπτη και θα δούμε τι θα γίνει. Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι υπάρχει προβληματισμός».

Για τη χρήση του VAR ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι 100% σίγουρο. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι θα υπάρχει VAR , το οποίο θα χειρίζονται ξένοι διαιτητές. Δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής έδρας σε περίπτωση που ο τελικός γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο Μάνος Γαβριηλίδης ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου είπε: «Δεν θέλω να πω τίποτα. Στη προκήρυξη αναφέρεται ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα».