Συμπλήρωσε 250 νίκες και 1.100 γκολ σφραγίζοντας την 30η παραμονή της στην Α’ Εθνική η Ξάνθη

Με τη νίκη της επί του Απόλλωνα, η Ξάνθη δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 12η θέση και έτσι είναι δεδομένη η παρουσία της στη Super League και την σεζόν 2019-20.

Η ομάδα της Θράκης θα παίξει για 31η διαδοχική σεζόν στη μεγάλη κατηγορία (άρα συμπλήρωσε 30 παραμονές), πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του ΟΦΗ.

Όπως σχολιάζει στα ενδιαφέροντα πάντα στατιστικά της η σελίδα της Λίγκας, η ομάδα της Κρήτης είναι η ομάδα της περιφέρειας με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, αφού έπαιξε 33 χρόνια ανελλιπώς.

Αυτή η νίκη επί του Απόλλωνα ήταν για την Ξάνθη η 250η εντός έδρας σε 474 αγώνες που έχει παίξει από το 1989 που ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Η αλήθεια είναι ότι περίμενε πολύ να έρθει αυτή η νίκη, αλλά επιτέλους ήρθε και σφράγισε την παραμονή.

Η πρώτη νίκη της Ξάνθης στην Α’ Εθνική επιτεύχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1989, στο γήπεδο του ΑΟΞ επί του Ηρακλή. Στο 56ο λεπτό του αγώνα ο Θωμάς Δεληγιάννης ανέτρεψε τον Γιώργο Μαρινάκη και ο αείμνηστος Αχιλλέας Αδαμόπουλος με πέναλτι πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Μάλιστα ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι το γκολ του Έρικ Γέντρισεκ, που σφράγισε τη νίκη της είναι το υπ’ αριθμόν 1100 της ομάδας στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Το πρώτο η Ξάνθη το έβαλε στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της. Ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 1989, όταν έχανε από την ΑΕΛ με 3-1 στο Αλκαζάρ στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα. Είχε μειώσει το σκορ με σουτ του Γιώργου Μαρινάκη στο 65ο λεπτό.

Ο Σλοβάκος με το γκολ που πέτυχε ανέβηκε στην 13η θέση του πίνακα των σκόρερς όλων των εποχών της Ξάνθης στα χρόνια που βρίσκεται στην Α’ Εθνική και πλέον Super League.