ΕΠΣ Ξάνθης: Επεισοδιακό το ντέρμπι τίτλου στην Θαλασσιά με 4 αποβολές, παράπονα και νικητή τον Ζυγό!

Το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά από μια οχταετία κατέκτησε κατά 99% ο Ηρακλής Ζυγού νικώντας στο ντερμπι κορυφής με 0-1 την Αναγέννηση στην Θαλασσιά με σκορερ τον Μπάμπη Μυλωθρό την χρυσή αλλαγή του Γιάννη Δημητριάδη.

Ο αγώνας που έγινε κατω από έντονη βροχόπτωση ήταν μέτριος με ελάχιστες φάσεις αλλα και επεισοδιακός με αποβολές, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται για δυο αποτελεσματα αφού είχαν βαθμολογική διαφορά 3 πόντων.

Στο 20′ η Θαλασσιά είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κοτζάκελη που δεν μπόρεσε να νικησει τον Ευκαρπίδη που έδιωξε δύσκολα τον κίνδυνο. Στο 33′ σε φαουλ του Κωφίδη ο Πιλτικάκης δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1 για να φτασουμε στο φιναλε του πρωτου μέρους με τον Βασίλη Ουζουνίδη να αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη τον Σταύρου της Αναγέννησης και τον αρχηγότου Ηρακλή και πρωτο σκορερ του πρωταθλήματος Κωφίδη.

Στο δεύτερο μερος παρά τις δυο αποβολέ δεν είχαμε μεγάλες φάσεις με την Αναγέννηση να προσπαθεί να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα χωρίς ωστόσο να ααπειλήσει τον Ευκαρπίδη. Στο 76′ η Αναγεννηση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τιφτίκη από την κεφαλιά του Κουτσομιχάλη, ωστόσο από τις διαμαρτυρίες των ανθρωπων του Ηρακλή άλλαξε απόφαση με την σύμφωνη γνώμη του Τζιβαρτζίδη που έδειξε οφσαιτ, προκαλώντας την αντίδραση αυτη την φορά των γηπεδούχων.

Την νευρικότητα τον γηπεδούχων εκμεταλλέυτηκε σε μια ωραία αντεπίθεση ο Ηρακλής και στο 80′ από την συνεργασία Χασιώτη και Ανδρέου αυτός έδωσε την μπάλα στον Μυλωθρό, που έκανε το 0-1 μεσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζητούσαν οφσάιντ από τον επόπτη Σαββόγλου και τον διαιτητή Ουζουνίδη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι μάλιστα αποβλήθηκε ο Κελλίδης της Θαλασσιάς στο 90′, ενω αποβλήθηκε και ο Ισάογλου από τον πάγκο των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις οι 9 της Αναγέννησης δεν κατάφεραν να αλλάξουν κατι με το σφύριγμα του Ουζουνίδη να βρισκει τους παίκτες του Ηρακλή να πανυγηρίζουν έντονα και της Θαλασσιάς να διαμαρτύρονται στους διαιτητές.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Κελίδης): Ηλιάσκος, Μουζαφέρογλου, Κιαχίδης, Κελίδης, Σαρηγιαννίδης, Κ. Τουργαίδης, Πεντεζίδης, Σταύρου, Κουτσομιχάλης, Στ. Τουργαίδης (75′ Μυλωνάς), Κοτζάκελης (63′ Δελητζόγλου)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τιφτίκης, Ψαρόπουλος, Τσετινές (46′ Τηλαβερίδης), Τσακιράκης, Ανδρέου (90′ Αρσενίου), Αρκούδας(77′ Μυλωθρός), Πιλτικάκης, Καράμπελας (52′ Χασιώτης), Κωφίδης