Γ’ Εθνική: Στην κορυφαία πεντάδα ξανά οι Γιάννης Μανδαλάκης και Χαλήλ Καδήρ

Μια ακόμη εβδομάδα στην κορυφαία πεντάδα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ βρίσκεται κάποιος Θρακιώτης και αυτή την φορά δυο.

Ετσι στην καλύτερη πενταδα της basketa για τον 4ο ομιλο έχουμε για μια ακομη φορά τον Γιαννη Μανδαλάκη της Ασπίδας Ξάνθης αλλα και τον αναγεννημένο Χαλήλ Καδήρ που οδηγέι τον ΓΑΣ στην άνοδο.

Αναλυτικά οι προτασεις της basketa.gr

1) Θοδωρής Πρωτούλης (ΔΕΚΑ)QΟ έμπειρος γκαρντ έχει πάρει… φόρα τελευταία και φέρνει τα απαραίτητα αποτελέσματα στην ομάδα του. Αυτό έκανε τον Λεύκιππο Ξάνθης, με τους 26 πόντους του με δύο τρίποντα να αποτελούν το «κλειδί» για να οδηγηθεί η ΔΕΚΑ σε ένα θρίαμβο, που την κρατά μακριά από περιπέτειες. Ο Θοδωρής Πρωτούλης έδειξε, ότι οι δυνατότητές της ήταν διαφορετικές, αδικώντας τον εαυτό της.

2) Ηλίας Μπαδής (Μακαμπή):Είναι επίσης σε τρομερή κατάσταση, κάτι που αποτυπώνεται στη μαχητικότητα και τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του, η οποία θα παλεύει μέχρι τέλους με κάθε αντίπαλο. Αυτό είναι το μήνυμα που άφησε και ο ίδιος, «σκοτώνοντας» με 22 πόντους με πέντε τρίποντα, για να διατηρήσει ακόμη τις μαθηματικές της ελπίδες η Μακαμπή. Μένει όρθια, με τον Ηλία Μπαδή να γίνεται ο πρωταγωνιστής και το φετινό της κέρδος.

3) Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης):Είναι από τους παίκτες, που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να πάρεις ένα ματς «ζωής και θανάτου». Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν εκπληκτικός και τελείωσε με 18 πόντους κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο πιο καθοριστικό ίσως παιχνίδι της σεζόν και σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του. Ο Γιάννης Μανδαλάκης έδωσε τη σιγουριά, ότι η Ασπίδα δε θα κινδυνεύσει.

4) Κωνσταντίνος Νέσης (Αίας Ευόσμου):Είναι από τους παίκτες, που έχουν ξεχωρίσει σε αυτό το πρωτάθλημα, αποτελώντας μάλλον έναν εξ αυτών, που ετοιμάζονται για κάτι σπουδαίο μελλοντικά. Στα χέρια του Φοίβου Γυμνόπουλου έχει «εκτοξευθεί» και οι 30 πόντοι του με τρία τρίποντα έναντι της ΜΕΝΤ αποτελούν άλλη μια μαρτυρία. Ο Κωνσταντίνος Νέσης έχει εξελιχθεί σε μορφή της φετινής Γ’ Εθνικής, σε ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο.

5) Καδήρ Χαλίλ (ΓΑΣ Κομοτηνή):Ο πολύπειρος σέντερ βάζει τη «σφραγίδα» του στην άνοδο του ΓΑΣ Κομοτηνή και σε μια στιγμή δόξας για το σύλλογο και τον ίδιο. Την αξίζει, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας σε αυτόν, κάνοντας «πάρτι» με double double 20 πόντων και 10 ριμπάουντ κόντρα σε κάθε ψηλό του Αστέρα Σίνδου, σε μια από τις κορυφαίες χρονιές της καριέρας του. Με το στόχο να είναι σπουδαίο, η… δεύτερη νιότη του Καδήρ Χαλίλ είναι καταλυτικός παράγοντας.

Προπονητής: Πάνος Νομικός (ΒΑΟ)

Οι ελπίδες μιας ομάδας, που έχει δείξει πως δεν τα παρατά σε καμία περίπτωση, έμειναν ζωντανές με έναν, από τους θριάμβους που χρειάζονται για να πετύχεις μια υπέρβαση. Με αντίπαλο τον Πολύγυρο, ο ΒΑΟ ήταν εξαιρετικά διαβασμένος, κράτησε σε «ύπνωση» τον απογοητευμένο του αντίπαλο κι έδειξε, ότι η «μάχη» για την παραμονή θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Ο Πάνος Νομικός έχει βρει αρκετές δυσκολίες, αλλά μοιάζει ικανός να φέρει το καράβι σε γαλήνια νερά.