ΕΠΣ Ξάνθης: Ανάμεσα στις 8 ενώσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αγώνων Γυμνασίου 5×5

Το Τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα αγώνων 5×5 μαθητών – μαθητριών Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2018-2019.

Με βάση όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα προτάθηκε όπως η Β’ Φάση του συγκεκριμένου προγράμματος να διεξαχθεί σε 8 Ενώσεις – Πόλεις όπου θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών – μαθητριών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και ανάμεσα στις Ενώσεις συγκαταλέγεται η Ε.Π.Σ. Ξάνθης.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ όπου όλοι οι μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίου μπορούν να λάβουν μέρος.

Από την αξιολόγηση θα επιλεγούν 5 μαθητές και 5 μαθήτριες οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη Γ’ φάση που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία από 17 έως 19 Μαΐου 2019 σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία με τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής να καλύπτονται από την Ε.Π.Ο.