Γ’ Εθνική: Στάθηκε όρθιος και έβαλε δύσκολα στην Καβάλα ο αποδεκατισμένος Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το πάλεψε στην Καβάλα κόντρα στον δυνατό και πρωτοπόρο ΑΟΚ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βαθμό αλλά κέρδισε τον θαυμασμό και τις εντυπώσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι των Εβριτών και είχαν αρκετές φάσεις, φτάνοντας ουσιαστικά εύκολα στο 3-1 και κοντά ακόμα και στο 4-1.

Πρώτη φάση της αναμέτρησης, σύμφωνα με την «Πρωϊνή» και τον Τάσο Πατσίδη (από όπου και η φωτογραφία), στο 2′ με την κεφαλιά του Νίκου Βαλαβανόπουλου να φεύγει άουτ, ενώ πέντε λεπτά το σουτ του Γαβριηλίδη κατέληξε στα δίχτυα του Εθνικού για το 1-0.

Στο 10′ και 15′ αντίστοιχα αστόχησαν οι Βαλαβανόπουλος και Μαρκόπουλος, ενώ στο 23′ η κεφαλιά του πρώτου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Το οριζόντιο δοκάρι σημάδεψε και ο Γαβριηλίδης στο 32′, ενώ στο 35′ ήρθε το 2-0 για τους γηπεδούχους με τον Ζέρη σκόρερ.

Στην επανάληψη ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με τον Μαρκόπουλο να αστοχεί προ κενής εστίας, για να μειώσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο 52′ με πλασέ του Μαρασλή.

Η απάντηση της ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήρθε στο 65′ και έγινε το 3-1 με σουτ του Μαρκόπουλου. Μάλιστα μετά το τέρμα στο 66′ αγωνίστηκε ο πορτιέρο Στελιος Βογιατζής που έκανε την 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα ως μεσοεπιθετικός.

Στα εναπομείναντα 25 περίπου λεπτά οι γηπεδούχοι έκανα κάποιες φάσεις ακόμα με τους Βαλαβανόπουλο, Γεμιστό, Γιατσβίνοβιτς και Μπλιο, αλλά κανένας τους δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι παρέμεινε το 3-1.

Ο Εθνικός κλείνει την επόμενη βδομάδα το μαρτυριο του με τον Κεραυνό Πέρνης στην Αλεξανδρούπολη και πλέον με το τέλος του πρωταθλήματος αναζητούνται λύσεις για την ομάδα του Έβρου.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (74′ Λίτσκας), Γιατσβίνοβιτς, Γαβριηλίδης (74′ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (66′ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (83′ Μπλιός).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιώργος Δίγκας): Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Κούπας (66′ Βογιατζής), Σωτηράκης, Γκαϊδατζής,  Γκουντενούδης, Δεδελούδης, Γεωργατζόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανoζης, Μαρασλής.