ΕΠΣ Έβρου: Ωρα τελικού με Εθνικό vs Σουφλίου!!! Μια 11άδα tips για να πάτε διαβασμένοι στο γήπεδο…

1. Είναι η δεύτερη μόλις φορά στα χρονικά που οι δύο αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν σε τελικό. Η προηγούμενη ήταν το 1981 με τον Εθνικό να κερδίζει τον Έβρο Σουφλίου με 2-0.

2. Η τελευταία φορά που ο Εθνικός κατέκτησε το τρόπαιο ήταν πριν πέντε χρόνια. Η τελευταία φορά που ο Έβρος Σουφλίου κατέκτησε το τρόπαιο ήταν πριν τρία χρόνια.

3. Ο Εθνικός έχει πέντε κατακτήσεις στα 41 χρόνια του θεσμού. Ο Έβρος Σουφλίου έξι. Κανείς από τους δύο δεν είναι πολυνίκης. Τον τίτλο αυτό τον κατέχει ο Ορέστης Ορεστιάδας με 10 κατακτήσεις.

4. Στα 41 χρόνια του θεσμού, έχουν κατακτήσει το τρόπαιο πέντε ομάδες που δεν υπάρχουν πια στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο λόφος για την ΠΑΕ Θράκη που έχει κατακτήσει τρία κύπελλα και τους Εθνικό Λουτρού, Άρη Αισύμη, ΑΟ Σαμοθράκη και Αετό Λεπτής. Αναλυτικά η λίστα με όλους τους τελικούς της ιστορίας με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Ο Εθνικός χαρακτηρίζεται ως φαβορί από τους αντιπάλους του λόγω ότι αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία. Μπορεί να προέρχεται από επιτυχίες στη Γ’ Εθνική, ωστόσο μόνο μαθηματικά μπορεί να ελπίζει ότι θα παραμείνει ενώ έχει ξεμείνει με 16 παίκτες στο ρόστερ. Όλοι τους μετέχουν στην αποστολή. Διαβάστε την με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Στην πορεία για τον τελικό ο Εθνικός πέρασε χωρίς αγώνες την πρώτη φάση των ομίλων αλλά δυσκολεύθηκε πολύ στα πρώτα δυο νοκ άουτ παιχνίδια του, με Ιπποκράτη και την περσινη τροπαιούχο Θράκη Φερών, τους οποίους απέκλεισε στην παράταση και στα πέναλτι αντίστοιχα. Προημιτελικά έπαιξε με Μαϊστρο και ημιτελικά με ΑΕΚ Έβρου, επιτυγχάνοντας άνετες προκρίσεις. Η πορεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ως τον τελικό με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την πλευρά του ο Έβρος Σουφλίου προκρίθηκε με τρεις νίκες επί Ακρίτα Δαδιάς, Ενωσης Λυκόφης Κορνοφωλιάς και Πυρσό Σιδηρούς και στα νοκ άουτ απέκλεισε κατά σειρά την Δόξα Δόξας, τον Άρδα Καστανεών και στα ημιτελικά τον Ορέστη Ορεστιάδας. Σε κανένα παιχνίδι δεν χρειάστηκε παράταση ή πέναλτι. Η πορεία του Εβρου Σουφλίου ως τον τελικό με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ο Εβρος Σουφλίου αποτελεί το αουτσάιντερ αλλά ο εμβληματικός αρχηγός του Αποστόλης Μπάμνιος έχει έξι κατακτήσεις κυπέλλων σε συνολικά επτά τελικούς, όλους με την φανέλα του Έβρου Σουφλίου. Ο προπονητής Πασχάλης Σταματάκης έχει πάρει 18 παίκτες στην αποστολή για τον τελικό, αναλυτικά τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Σάββας Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Παναγιώτη Τερζόπουλο και Κωνσταντίνο Κίτσο ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βαλάντης Στρατούδης.

10. Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου (που έχει και ονομαστικό χορηγό το κοσμηματοπωλλείο Σιγρέκης στην Ορεστιάδα) θα διεξαχθεί στο Φώτης Κοσμάς, έδρα που επελέγη κατόπιν κλήρωσης μετά από συμφωνία των δύο ομάδων. Θα ξεκινήσει στις 16:00, σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα έχει και απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την Δέλτα, πέρα από live streaming.

11. Και μην ξεχνάτε, για μερικές ώρες ακόμα, μέχρι και την έναρξη του τελικού προβλέπετε το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού και κερδίζετε το νέο άλμπουμ της Panini FIFA 365 με όλα τα αυτοκόλλητα για να το συμπληρώσετε…