Νέα πνοή στα κοινά με Φώτη Πανανόπουλο! Ένας υποψήφιος που θα τον ήθελαν όλες οι πόλεις… (+photos)

Με τον Παύλο Παυλίδη στο Δήμο Βεροίας συντάσσεται ο εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος Φώτης Πανανόπουλος.

Ο Ημαθιώτης στην καταγωγή με ρίζες από την Μικρά Ασία, γιος του Γιώργου Πανανόπουλου και της Βίκη Γούτα-Πανανοπούλου, πατέρας δυο κοριτσιών της Τάνιας και Γεωργιας δέχτηκε, αν και δεν ανήκε ποτέ σε πολιτικές οργανώσεις, να συστρατευτεί με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» του Παύλου Παυλίδη, αν και στο παρελθόν είχε αρνηθεί παρόμοιες προτάσεις για το Δήμο και όχι μόνο, θέλοντας να δώσει το «στίγμα» από άλλο πόστο στα πολιτιστικά του τόπου.

Από μικρός με συμμετοχή και προσφορά στα κοινά της Βέροιας, της Ημαθίας και πανελλήνια, αρχικά ως πρόσκοπος και στην συνέχεια ως αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης με μετάλλια σε τοπικό και Βορείου Ελλάδος επίπεδο και μέλος της πρώτης ομάδας χάντμπολ του πρωταθλητή 1977 Φιλίππου Βέροιας και στην συνέχεια της ιστορικής ΓΕ Βέροιας.

Παράλληλα αν και πέρασε στην Νομική Κομοτηνής προτίμησε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεολογία Θεσσαλονίκης και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας όπου και πήρε τα πτυχία του. Ως δάσκαλος βρίσκεται στο 16ο Δημ. Σχ. Βέροιας και ήταν από τους πρωτεργάτες θεμελίωσης του θεσμού των Ολοήμερων σχολείων.

Στα πολιτιστικά, κατόπιν επιλογής από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει βιογραφικού ήταν υπεύθυνος Κεντροδυτικής Μακεδονίας των κριτικών επιτροπών των Καλλιτεχνικών Αγώνων της Β/θμιας Εκπαίδευσης, έχοντας συμμετοχή σε 25 διεθνή συνέδρια της UNESCO, είτε ως εισηγητής 5 ερευνητικών πολιτιστικών εργασιών, είτε ως μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης ή του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, ενώ δίδαξε σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας συγγραμμάτων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, με συμμετοχή στην δημιουργία του βιβλίου και CD του Τριλόφου.

Διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής Βορείου Ελλάδος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος με διοργάνωση πολλών δράσεων σε όλη την Ελλάδα και ενεργό μέλος διατήρησης της προσφυγικής ιδέας των Ελλήνων της Ανατολής, με κύριο φορέα συνεργασίας το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

Σε τοπικό επίπεδο επί 20 και πλέον χρόνια ήταν χορευτής στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας και χοροδιδάσκαλος αργότερα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, μέλος της διοργάνωσης των Διεθνών συνεδρίων του Δήμου Βέροιας για τον Μ. Αλέξανδρο και πολιτιστικών δράσεων της πάλαι Νομαρχίας Ημαθίας και Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ημαθίας.

Αφιλοκερδής προσφορά, για 20 χρόνια περίπου, μαθήματα χορού στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας, κατασκευάζοντας φορεσιές Βέροιας και διοργανώνοντας το Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΑΠΗ. Επίσης προσέφερε βοήθεια επί σειρά ετών προς το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες Δήμου Βέροιας, έχοντας συνεργασίες με το ΔΗΠΕΘΕ, διοργανώνοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός επί 15 περίπου έτη στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Είχε παρουσία σε διεθνή συνέδρια των χορών και τραγουδιών της Βέροιας, προωθώντας τη λαογραφία της στο Εθνικό Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» ως συνεργάτης. Ιδρυτής του μουσικού σχήματος «ΜΕΛΟΡΥΘΜΟΙ» παίζοντας κρουστά, αξιοποιώντας κυρίως Βεροιώτες μουσικούς, όπως ο Ιορδάνης Κουτσιμανής, ο Εβρίτης Αντώνης Καλατής, ο Παρασκευάς Βλαχοδήμος, η “Θρακιώτισσα” Κατερίνα Λαγιώνη, ο αείμνηστος Βασίλης Αλαϊτσης και πολλοι άλλοι.

Φώτης Πανανόπουλος! Ένας υποψήφιος που θα τον ήθελαν όλες οι πόλεις…