Διευκρινίσεις Επιτρόπου: «Κανείς Ξανθιώτης χωρίς διαρκείας στη Πηγάδια, μόνο από τον ΠΑΟΚ η διάθεση των εισιτηρίων»

Διευκρινίσεις για την απόφαση της ΠΑΕ να παραχωρήσει 4.600 εισιτήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα στα Πηγάδια έδωσε ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Νίκος Επιτρόπου, ο οποίος μπορεί πλέον να μην έχει διοικητικό πόστο αλλά όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, εξακολουθεί να κάνει κουμάντο σε τέτοια θέματα.

Ο Επιτρόπου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθό Super 88 της Ξάνθης και έδωσε διευκρινίσεις για την απόφαση της ΠΑΕ, αποκαλύπτοντας ότι δεν θα διατεθεί κανένα μεμονωμένο εισιτήριο από την Ξάνθη σε φιλάθλους της, ενώ δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνον οι κάτοχοι των διαρκείας.

Καταρχήν ο κ. Επιτρόπου διευκρίνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, δηλαδή ότι συναποφασίστηκε από τις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ αλλά και από την Αστυνομία, την Super League και την ΔΕΑΒ. «Αυτοί παίρνουν πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και ειναι διατεθειμένοι να φέρουν στην Ξάνθη όλη τη Θεσσαλονίκη. Όλοι οι συμμετέχοντες λάβαμε την απόφαση. Στις Α1 και Α2 έχουμε εμείς περίπου 700 διαρκείας και αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Θυρα Α, ώστε η Α1, Β1 και Γ1 χωρητικότητας 3.000 θεσεων να μεινουν ελευθερες και να δοθούν στον ΠΑΟΚ μαζί με τα 1.600 εισιτήρια στο πεταλο», είπε ο Επιτρόπου.

Επίσης ανέφερε: «Αν διναμε 1.600 εισιτήρια και μόλις τα 700 στη Γ1 και ερχοντουσαν 5.000 κοσμος που θα κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να εισέλθουν στο γηπεδο, θα κινδυνεύαμε να συμβει αυτο που έγινε με τον Ηρακλή πριν μερικά χρόνια. Έτσι, θέλοντας να προστατεύσουμε τους φιλάθλους μας αλλά και την περιουσία του καθενός, ειτε αυτοκινητο ειτε καταστημα κλπ, συναποφασίσαμε ότι αυτός ειναι ο καλυτερος τροπος ώστε να προλαβουμε τα χειρότερα. Δεν είναι εύκολο κάθε φίλαθλος να δεχθεί, αλλά ας το βάλει στο μυαλό του. Αυτή η απόφαση βοηθά και μόνο βοηθά».

Σε σχέση με τις αντιδράσεις των οπαδών και τηναπόφαση των XanthiFans για αποχή, ο Νίκος Επιτρόπου ανέφερε: «Δεν κακιζουμε κανέναν που δεν το κάνει δεκτό. Η πραγματικότητα και η αλήθεια ειναι όμως αυτη. Ας μην ερχοντουσαν 2.000 απο τα εισιτήρια αλλά έστω 1.000 επιπλεον άτομα από τα εισιτήρια που θα τους δίναμε, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν; Σεβαστή η άποψη και η απόφαση των XanthiFans. Δεν εχω να σχολιάσω κάτι άλλο, αφού το βλέπουν έτσι, τι να πω; Οταν μας λένε, όπως σε ένα μήνυμα που έχω, αφήστε μας στην Α1 και βάλτε δίπλα τους παοκτζήδες, τι άλλο να πω;».

Σε ερώτημα τι θα γίνει αν έρθουν επιπλέον των 4.600 οπαδών του ΠΑΟΚ και προσπαθήσουν να μπουν στο γήπεδο, ο Νίκος Επιτρόπου είπε: «Ειναι δεσμευμένος ο ΠΑΟΚ ότι αυτό το πραγμα θα το ελέγξει, δεν θα έρθουν περισσότεροι. Την απόφαση την πήραμε ολοι μαζι. Και ολοι έχουν ευθυνη. Για τον λόγο αυτόν δεν θα υπάρξουν και μεμονωμένα εισιτήρια για τους οπαδους της Ξάνθης. Μόνο τα διαρκείας θα μπουν και όσα εισιτήρια διαθέσει ο ΠΑΟΚ, γιατί ο ΠΑΟΚ ανέλαβε να διαθέσει αυτά τα εισιτήρια και φέρει και την αντίστοιχη ευθύνη».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Επιτρόπου τόνισε: «Όλα όσα αποφασίσαμε συγκλίνουν στην ομαλότητα και όχι στην επικινδυνότητα». Όταν, τέλος, ρωτήθηκε από τον Γιάννη Κοκκαλίδη αν η ΠΑΕ Ξάνθη έχει καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, δεδομένων όσων ακούγονται από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Επιτρόπου ανέφερε: «Οι σχέσεις μας είναι καλές, συναδελφικές. Κάποτε ήταν ο ΠΑΟΚ που τα έλεγε αυτά για τον Ολυπιακό, τωρα τα λέει ο Ολυμπιακός για τον ΠΑΟΚ, μεθαύριο θα τα λένε για την ΑΕΚ…».