Με σουτάρα του Ηλία Οτέμπερη στο ντέρμπι τίτλου «άλωσε» τον Βύρωνα η Δόξα Θεολόγου των 7 Θρακιωτών

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας έβαλε η Δόξα Θεολόγου των 7 Θρακιωτών που παρά ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ενα ημίχρονο, είχε την υπεροχή και κατέκτησε το σπουδαίο διπλό με 0-1 και γκολάρα του περσινού MVP της ΕΠΣ Έβρου Ηλία Οτέμπερη επί του πρωτοπόρου Βύρωνα για την 20η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να μειωθεί στους 3 βαθμούς.

Το ημίχρονο όπως γραφει το kavala sports έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές στιγμές σε φάουλ του Τσανακτσόγλου και ένα σουτ του Οτέμπερη που απέκρουσε ο Σιαματάς, ενώ στο 43′ το πλασέ του γερόλυκου πρώην επιθετικού του ΑΟΞ Κώστα Άγγου πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση η Δόξα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σ. Μαλίκι με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 47′ χαμένο τετ-α-τετ του Τσανακτσόγλου και στο 55ο λεπτό ο Οτέμπερης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Ο 23χρονος Οτέμπερης φέτος επέστρεψε στην Θάσο. Ξεκίνησε από την ομάδα του χωριού του την Ασπίδα Θουρίου, από όπου πήγε στον Έβρο Σουφλίου αγωνιζόμενος στην Δ΄Εθνική σε μικρή ηλικία. Λόγω σπουδών βρέθηκε στην Καβάλα όπου αγωνίσθηκε στην Γ΄Εθνική με τον Ορφέα Ελευθερούπολης και συνέχισε στην Δόξα Θεολόγου Ποτού στην Θάσο και από προπέρυσι επέστρεψε στον Έβρο και τον Ορέστη για 2 χρόνια πριν επιστρέψει και πάλι στην Θάσο από το καλοκαίρι όπου έχει 6 ακόμα Θρακιώτες για συμπαίκτες.

Τους Ξανθιώτες Τόλη Τσανακτσόγλου, Δημήτρη Θεοφυλάκη που ήρθαν το χειμώνα από Πέρνη και Ασπίδα στην Δόξα, τον τραυματία αυτήν την περίοδο Βασίλη Στεπανιάν, τον Σάββα Μπαϊρακταρίδη και Φίλιππο Τζομιάδη αλλά και τον πρώην αμυντικό του Πανθρακικού και Κοσμίου Γιώργου Ζούλη, αδερφό του Άγγελου που αγωνίζεται στον Κισσαμικό και στο παρελθόν πέρασε από ακαδημίες Πανθρακικού και Παναθηναικού.

Ο Βύρωνας Καβάλας έχει 48 βαθμούς και στην ισοβαθμία (καλύτερη διαφορά τερμάτων), 45 η Δόξα Θεολόγου, 42 ο Ορφέας Ελευθερούπολης 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: Αγαθόπουλος, Ζενέλι (60 Θεοφυλάκης), Λαπούσι, Μπαϊρακταρίδης, Τζομιάδης, Ζούλης, Μαλίκι, Οτέμπερης, Ρουμελιώτης (85 Τσερτζελάς), Τσανακτσόγλου (60 Σόρρα), Μουσάς.