Γ’ Εθνική: Η «μεγάλη απόδραση των 11» στην έδρα του περσινού πρωταθλητή! «Επτάψυχος» ο Εθνικός πριν τον τελικό με το Σουφλί

Το ριμέικ της καλύτερης ποδοσφαιρικής ταινίας «η μεγάλη απόδραση των 11» ξαναγυρίστηκε μετα από σχεδόν 40 χρόνια (38 για την ακρίβεια) στο γήπεδο Παραλιμνίου.

Εκεί όπου οι 11 μόλις ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δίγκα καταφεραν να πάρουν δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη με 1-2 κόντρα στον περσινό πρωταθλητή Απόλλωνα και να μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση παραμονής με απειροελάχιστες ωστόσο πιθανότητες 3 μέρες πριν τον τελικό κυπελλου της ΕΠΣ Έβρου με τον ‘Εβρο Σουφλίου.

Οι Εβρίτες που είχαν στην εντεκάδα και πάλι τον τερματοφύλακα Τασο Μπινόπουλο και κανένα παίκτη στον πάγκο, με σωστή αμυντική τακτική, με αντεπιθέσεις και καλά στημενα από τα οποία προήρθαν και τα δυο γκολ του Εθνικού, βρίσκονται μετά τα δυο συνεχόμενα διπλά στο -9 από τον Κεραυνό Πέρνης, και θέλουν 3/3 για αυτούς και 0/3 από τους καβαλιώτες για να ολοκληρώσουν το θαυμα.

Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 9′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρασλή που έστειλε την μπάλα στο αριστερό γαμα του Γουναρίδη. Ο Απόλλωνας πίσε σε όλο τον αγωνα έχοντας φλύαρη υπεροχή και κέρδισε πέναλτι σε χερι του Μαρασλή στο 34′ που ενήργησε σαν κεντρικός μπλοκερ σηκώνοντας το αριστερό χερι.

Σε μια σπανια φαση, το πέναλτι του Μουτεσίδη απέκρουσε ο Μπαμπλής η μπαλα έφτασε στον ίδιο και αυτός με ένα περίεργο τακλιν εστειλε την μπαλα παραλληλα στην γραμμη και ο Δαμιανός Τριανταφύλλου με προβολή τακλιν έκανε το 1-1!

Η ομάδα του Απόλλωνα συνέχισε να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα. Αυτό που δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο 62′ , όταν μετά από καλοχτυπημενη εκτέλεση κόρνερ του Λυμπέρη ο Σωτηράκης με κεφαλιά νίκησε τον Γουναρίδη και διαμόρφωσε το τελικό 1-2, καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφαριση ώστοσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ισοφαριση απέναντι στους 11 ακούραστους παίκτες του Δίγκα, κανοντας το 2/2 απεναντι στους περσινούς πρωταθλητές.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Π. Δημητρίου): Γουναρίδης, Δ. Τριανταφύλλου, Τάκας, Μερεσιώτης, Κουτζαβασίλης, Κ. Τριανταφύλλου, Μεταλλίδης, Τσαούσης, Μουτεσίδης, Β. Καρυοφύλλης, Σιψής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. Δίγκας): Μπαμπλής, Δουρουγενίδης, Λυμπέρης, Γκαιτατζής, Σωτηράκης, Γεωργαντζόπουλος, Δεδελούδης, Καρακασίδης, Μπινόπουλος, Γκαβανόζης, Μαρασλής.