Ντοκουμέντο: Το ιδιόχειρο σημείωμα πρώην δικαστή και υπ. βουλευτή στη Θράκη που έστειλε από τη Νέα Σμύρνη χαιρετισμούς στην… Ξάνθη

Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας πρώην δικαστικός λειτουργός που υπηρέτησε στην Θράκη, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στο παρελθόν στην περιοχή μας, για να στείλει τους χαιρετισμούς του στην Ξάνθη από την Αθήνα, όπου προφανώς μένει.

Κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα της Ξάνθης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, πλησίασε τον έναν από τους δύο δημοσιογράφους – σπορκάστερς που μετέδιδαν την αναμέτρηση για την ΕΡΑ Σπορ και παρακάλεσε να αναφέρουν από τον ραδιοφωνικό αέρα ότι στέλνει τους χαιρετισμούς του στην ακριτική Ξάνθη.

Μάλιστα, για να μην ξεχάσει ο δημοσιογράφος το όνομα, έσπευσε ο ίδιος να γράψει στο πίσω μέρος μιας απόδειξης (από… ξηροκάρπια) το μήνυμα που ήθελε να στείλει στην περιοχή. Τα χαιρετίσματα δεν εστάλησαν από τον ραδιοφωνικό αέρα, ωστόσο το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη συνεργάτη του ThrakiSportS που έσπευσε να φωτογραφήσει το επίμαχο σημείωμα.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, «Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ξάνθη (τέως δικαστής Θράκης / Ροδόπη Δημ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ) και υποψήφιος βουλευτής χαιρετά την ακριτική Ξάνθην. Στάδιο Ν. Σμύρνης».

Η αλήθεια είναι ότι αν και ψάξαμε στο αρχείο μας, πρόεδρο στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ ή μέλος του ΔΣ τα τελευταία χρόνια δεν βρήκαμε με αυτό το όνομα. Ωστόσο πράγματι το όνομα Δημήτρης Καλουτάς ήταν όνομα δικαστή που υπηρέτησε στην Θράκη και συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Ροδόπης την δεκαετία του ’80, ενώ είχε βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη στις βουλευτικές εκλογές του 2009, όπως προκύπτει από πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο και δημοσίευμα της εποχής που βρήκαμε στο μπλογκ του αείμνηστου Νίκου Βαβατσικλή piazza del popolo (δείτε το με ένα κλικ ΕΔΩ).

Δεν ξέρουμε αν ο Δημήτρης Καλουτάς θα είναι και στις προσεχείς εκλογές υποψήφιος κάπου και που, αλλά από το σημείωμα, εφόσον βέβαια είναι πράγματι αυτός που το παρέδωσε στον δημοσιογράφο της ΕΡΑ Σπορ, αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα θα είναι. Και για να επιθυμεί να στείλει χαιρετίσματα στην ακριτική Ξάνθη, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ενδεχόμενη συμμετοχή του και πάλι σε ψηφοδέλτιο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.