Γ’ Εθνική: Έπιασε πέναλτι, είχε δοκάρι στο 90+4′ αλλά έχασε με 1-0 ο Ορφέας Ξάνθης από τον Πανσερραϊκό

Ο Ορφέας Ξάνθης έβαλε δύσκολα στον Πανσερραϊκό αλλά με γκολ του Δημήτρη Γκούρτσα λύγισε από τους Σερραίους, που επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι «κόκκινοι» παρουσιάσθηκαν με μια νεανική ενδεκάδα με δύο 16χρονους σε αυτήν (Απόστολο Αποστολόπουλο και Γιάννη Σαρέγκο) και με μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 21 έτη.

Στο πρώτο μέρος, ο Πανσερραϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και απείλησε στο 5′ με τον Δημήτρη Γκούρτσα (μπλόκαρε ο Ρούφος) ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Χρήστο Πασχαλάκη στο 17′ αλλά οΧρήστος Γιαννακίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Πανσερραϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 32 όταν ο Απόστολος Αποστολόπουλος κέρδισε τη μπάλα, ο νεαρός πάσαρε στον Δημήτρη Γκούρτσα με τον έμπειρο επιθετικό να κάνει την προσποίηση και να κερδίζει το πέναλτι από τον Ηλία Μακράκη. Από τα έντεκα βήματα ο 28χρονος επιθετικός δεν ήταν εύστοχος αφού ο Γιάννης Ρούφος έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Δημήτρης Γκούρτσας πήρε το… αίμα του πίσω στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν μετά από πάσα του Στέφανου Πέτρου, ο αρχηγός του Πανσερραϊκού με εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια δεν ήταν όμως ανάλογη για τα «λιοντάρια» αφού ο Ορφέας Ξάνθης βγήκε μπροστά, ο Μπάμπης Χατζημεστής έκανε τις εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα του και απείλησε στο 64 με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Θόδωρου Τορομανίδη, όταν η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια ανάγκασε τον Χρήστο Γιαννακίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 61ο ο Χρήστος Πασχαλάκης σε μια αντεπίθεση ήταν έτοιμος να κάνει το σουτ αλλά ο Απόστολος Αποστολόπουλος του πήρε την… μπουκιά από το στόμα διώχνοντας τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας του. Ο Πανσερραϊκός δημιούργησε δύο ευκαιρίες με κεφαλιά του Άγγελου Κούτλα και προσωπική ενέργεια και σουτ του Γρηγόρη Ζιώγα.

Ο Ορφέας απείλησε στο 82 με σουτ του Χαλήλ αλλά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 90+4ο όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Γιαννακίδης βρήκε τη μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του νεαρού τερματοφύλακα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αθ. Μπουτζίκος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Ανδρέου και Μαδίτσης. Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΡΤ Σερρών και το Serressport.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Η. Εγγονίδης): Γιαννακίδης, Μπάρδας, Αποστολόπουλος, Πολύζος, Κούτλας, Σαρέγκος (54’ Μπίλης) Πέτρου (83’ Ζώβληκας), Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας, Ομπόσου (88’ Παπαδόπουλος)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάς (71’ Καραγκιόζης), Καρκατσάνης, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Χαλήλ, Τορομανίδης, Χιντ Ιμέρ (46’ Μπουντακίδης), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης