Ντροπή! Προσβολή της μνήμης του Νίκου Σαμαρά από τους διοργανωτές του All Star Game στη Σύρο…

Στην Σύρο πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου το All Star Game της Volley League, διοργάνωση που αναβιώνει μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Ωστόσο οι διοργανωτές ξέχασαν κάτι που όφειλαν αν μη τι άλλο να σεβαστούν.

Ήταν 5 Ιανουαρίου του 2013, μία ημέρα μετά τον απρόσμενο αδόκητο χαμό του Νίκου Σαμαρά, όταν η ΕΣΑΠ εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία πέρα από τα συλλυπητήρια και την απόφαση για τη μετονομασία της διοργάνωσης του Λιγκ Καπ σε «Νίκος Σαμαράς», αναφερόταν ακόμα το εξής:

«Η ΕΣΑΠ επαναφέρει το θεσμό του All Star Game, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φορέα ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, που θα επιλεγεί σε συνεννόηση με την οικογένεια του αθλητή».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η διοργάνωση παρά την ανακοίνωση δεν επανήλθε ούτε το 2013, ούτε το 2014, ούτε το 2015, ούτε το 2016, ούτε το 2017 ούτε το 2018. Ευτυχώς, έστω και έξι χρόνια μετά, αποφασίστηκε να επανέλθει το 2019.

Βέβαια, ενδιαμέσως είχε επιχειρηθεί πράγματι να αναβιώσει. Λέγεται μάλιστα ότι στα χρόνια που βρέθηκε ο ΑΟΟ στην Α1 Ανδρών είχαν γίνει κάποιες καταρχήν συζητήσεις για να διεξαχθεί στην Ορεστιάδα. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό, δεν διοργανώθηκε ποτέ το All Star Game.

Τώρα διοργανώνεται γιατί βρέθηκε η χρηματοδότηση με τα λεφτά της Περιφέρειας Κυκλάδων και του Δήμου Σύρου, δηλαδή σε τελική ανάλυση με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Θρακιωτών (γιατί οι Δήμοι πέρα από τα δημοτικά τέλη επιχορηγούνται πρωτίστως από τον κεντρικό κρατικό προϋπολογισμό). Tο ποσό ξεπερνά τις 40.000 ευρώ (σύμφωνα με την Διάυγεια, δείτε το σχετικό έγγραφο με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ωστόσο τώρα που επιτέλους διεξάγεται το All Star Game που η ΕΣΑΠ είχε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ότι θα αναβίωνε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στον Νίκο Σαμαρά. Η οικογένειά του, η σύζυγός του Έλενα και ο γιος του Στράτος, είναι απόντες από την διοργάνωση της Σύρου και πολύ φοβόμαστε ότι ο λόγος είναι ότι δεν έλαβαν καν πρόσκληση.

Πολύ θα χαιρόμασταν αν κάποιος μπορούσε να το διαψεύσει αυτό αλλά δυστυχώς, είμαστε βέβαιοι ότι ούτε πρόσκληση υπήρξε ούτε υπήρξε ποτέ συνεννόηση με την οικογένεια του Αετού του Έβρου, ώστε τα έσοδα της διοργάνωσης να διατεθούν «σε φορέα ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, που θα επιλεγεί σε συνεννόηση με την οικογένεια του αθλητή», όπως έλεγε η ανακοίνωση της 5ης Ιανουαρίου του 2013.

Αν δεν είναι προσβολή στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά να τάζεις κάτι με δημόσια ανακοίνωση λίγες ώρες μετά τον χαμό του τεράστιου αυτού αθλητή και τελικά, όταν φτάνει η ώρα της υλοποίησης, έστω και έξι χρόνια μετά, να έχεις ξεχάσει τι ακριβώς έχεις τάξει, τότε αλήθεια, τι άλλο μπορεί να είναι;


Η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ (η ίδια που ΔΕΝ ανέβαλε εκείνη την αγωνιστική της Volley League γιατί είχαν κάνει έξοδα οι ομάδες, με αποτέλεσμα να μην κατεβεί και να μηδενιστεί ο Μίλωνας), την οποία μάλλον ξέχασαν οι διοργανωτές του φετινού All Star Game…