Νέοι δικαστικοί μπελάδες για Γκιρτζίκη και άλλους 14 με αφορμή την συντήρηση των γηπέδων επί πρόεδρίας του στην ΕΠΟ

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε καταδικαστική απόφαση (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη και των επίσης πρώην προέδρων Β. Γκαγκάτση και Σ. Πιλάβιου για το θέμα της κάρτας υγείας.

Ωστόσο αυτός δεν είναι ο μόνος δικαστικός μπελάς που έχει να αντιμετωπίσει ο ξανθιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας, αφού στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται και το επονομαζόμενο «σκάνδαλο της συντήρησης γηπέδων», σύμφωνα με δημοσίευμα του μπλογκ dikisports του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Σε αυτό αναφέρεται ότι «η 22α πταισματοδίκης Αθηνών πήρε 17 ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, ερευνώντας τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης.  Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος και αφορά στη συντήρηση 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία». 

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «στη δικογραφία, που άνοιξε από την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη, ερευνάται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και άλλοι 14 ποδοσφαιρικοί παράγοντες». 

Δεν διευκρινίζεται ποιοι είναι οι άλλοι παράγοντες, αν δηλαδή αφορά τα άλλα μέλη του Δ.Σ. επί πρόεδρίας του Ξανθιώτη, κάτι που θα σημαίνει ότι θα βρεθούν μπλεγμένοι στην υπόθεση και οι άλλοι δύο Θρακιώτες παράγοντες που μετείχαν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, «στον κ. Γκιρτζίκη και σε υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της Ομοσπονδίας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι». Προστίθεται επίσης ότι «ήδη στην ανάκριση κατατέθηκαν τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ που προκύπτουν παρατυπίες και έγγραφα στα πλαίσια συλλογής αποδείξεων».