Αίσθηση από την παρουσία του (υποψήφιου βουλευτή;) Τότη Φυλακούρη στο Xanthi FC Arena

Δεν πέρασε απαρατήρητη από όσους βρέθηκαν στα Πηγάδια η παρουσία στην κερκίδα ενός μεγάλου θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Τότη Φυλακούρη (ο οποίος όπως φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία βρέθηκε στην κερκίδα των επισήμων και κάθισε πίσω από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη).

Ο Τότης Φυλακούρης ήταν το μεγάλο πειραχτήρι του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδίως του Παναθηναϊκού στην μεγάλη πορεία για το Γουέμπλεϊ το 1971. Γεννημένος το 1947, αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό, συμμετέχοντας σε 207 αγώνες της Α΄ Εθνικής σκοράροντας 17 γκολ στο πρωτάθλημα και 7 στο Κύπελλο.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα (1964, 1969, 1970, 1972) και δύο Κύπελλα (1967, 1969), ενώ συμμετείχε σε 16 ευρωπαϊκά αγώνες και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971. Αγωνίστηκε την ίδια χρονιά στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου σημειώνοντας γκολ και στις δύο αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο.

Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα με τον Άγιαξ, ο Τότης άλλαξε φανέλα με τον αντίπαλο του Γιόχαν Κρόιφ, τον οποίο μάρκαρε σε όλο το παιχνίδι. Μετά τον τελικό, ορισμένοι Ολλανδοί οπαδοί, επειδή φόραγε την φανέλα του Κρόιφ, τον μπέρδεψαν με το αστέρι της ομάδας και τον μετέφεραν στα χέρια τους. «Κατάλαβα πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είσαι και πόσο μικρός είμαι εγώ» είχε πει ο Φυλακούρης στον Κρόιφ και ο ιπτάμενος ολλανδός του απάντησε: «Με έφερες σε πολύ δύσκολη  θέση».

Ως ο μεγαλύτερος πλακατζής του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιστορική έμεινε η κίνησή του όταν στις 25 Οκτωβρίου 1972 σε ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το Κύπελλο Πρωταθλητριών είχε αφήσει ελεύθερο στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου έναν κόκκορα (τον οποίο, όπως αποκάλυψε, αγόρασε με 250 δραχμές)! Γιατί το είχε κάνει αυτό; Γιατί μια μέρα νωρίτερα είχε χάσει για ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Ολυμπιακός με 4-0 από την Τότεναμ, που έχει το παρατσούκλι «Πετεινοί».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τότης Φυλακούρης ακούγεται έντονα ότι σκέφτεται σοβαρά να πολιτευτεί. Μάλιστα, σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Τότης Φυλακούρης έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα στην πρώτη σειρά. Το κόμμα τον διαφήμισε πολύ, αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον Λεβέντη ή όχι στις προσεχείς εκλογές. Ή αν θα είναι πιθανότατα στις ευρωεκλογές.

Πάντως, η εμφάνιση του συμπαθέστατου Τότη Φυλακούρη στην κερκίδα του Xanthi FC Arena προκάλεσε αίσθηση. Δεν ξέρουμε αν έχει ξεκινήσει περιοδείες ενόψει βουλευτικής ή ευρωβουλευτικής υποψηφιότητας ή αν ενδεχομένως έμαθε ότι το χωριό του Τοροσίδη λίγο έξω από την Ξάνθη λέγεται Πετεινός και είπε να το επισκεφθεί.

Εκτός και αν τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και απλά, ως μέγας πλακατζής που είναι, αποφάσισε να ανέβει και να διασκεδάσει στο Καρναβάλι Ξάνθης και με την ευκαιρία πέρασε μια βόλτα και από τα Πηγάδια, μιας και είχε αγώνα για την Super League.