Καταδίκη Γκιρτζίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την Κάρτα Υγείας – Ένοχοι άλλοι δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ

Το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή (σε πρώτο βαθμό) τριών πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ. Ο λόγος για τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Γιώργο Γκιρτζίκη, την ενοχή των οποίων είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης.

Επίσης, το δικαστήριο, αποφάσισε την ενοχή και δύο πρώην μελών της ΕΠΟ, των Γιώργου Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για τους οποίους υπήρχε επίσης ενοχοποιητική εισήγηση.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει για τις ποινές, με τους συνηγόρους των καταδικασθέντων να ζητούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου για τους οποίους ο Εισαγγελέας έδρας τον προηγούμενο Νοέμβριο, είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ, οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οχτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε το 2013. Η ΕΠΟ ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε  κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.